La caserna general de la UEFA a Nyon (Suïssa) acollirà aquest migdia (12.00) el sorteig de quarts de final de la Lliga de Campions, al qual el futbol espanyol torna a concórrer com el més representat de tot el continent, amb la presència de Barça, Reial Madrid i Sevilla. Són un total de tres clubs de la Lliga per dos de la Premier anglesa (Manchester City i Liverpool), dos de la Sèrie A italiana (Juventus i Roma) i un de la Bundesliga (Bayern Munic) els que aspiren a la corona que el Reial Madrid no cedeix des de fa dues temporades. Entre tots sumen 29 Copes d'Europa, un trofeu que tan sols no han aixecat Sevilla, City i Roma.

En principi, City i Bayern, a banda del Reial Madrid, comparteixen raons per erigir-se en els rivals més temibles del sorteig per al Barcelona. Als dos primers els avala el seu rendiment, el poder de les seves plantilles i el fet que ja siguin virtualment campions en les seves respectives lligues, de manera que poden economitzar esforços pensant en la màxima competició continental. Un esglaó per sota semblen estar Juventus i Liverpool, encara que tots dos clubs també tenen arguments de sobres per eliminar qualsevol. L'equip italià, finalista la temporada passada, ve d'eliminar el Tottenham profanantWembley i ha recuperat el comandament en la Sèrie A després de moltes setmanes perseguint el Nàpols. Per la seva banda, el club anglès té història, talent i el comandament ferm de Jurgen Klopp, però una plantilla poc experimentada en aquests combats d'alt nivell i desgast.

En un sorteig on no hi ha ventafocs, l'equip menys fort a priori és el Roma, que va remuntar davant el Xakhtar Donetsk per tornar als quarts de final després d'una dècada d'absència i que ha complert amb escreix la seva meta en el torneig , però que jugarà sense pressió i no renuncia a res en un torneig de gran prestigi.

A més, el sorteig serà pur, de manera que també podria oferir un Clàssic entre Reial Madrid i Barcelona, set anys després de l'últim precedent amb la semifinal que va conquistar l'equip blaugrana, o un històric enfrontament fratricida per al Sevilla, que mai s'ha mesurat amb un equip espanyol a la Champions.

Els partits d'anada se celebraran el dimarts 3 i el dimecres 4 d'abril, mentre que els partits de tornada quedaran per al dimarts 10 i dimecres 11. Quant a les semifinals, els duels d'anada es jugaran el 24 i 25 d'abril i els de tornada, l'1 i 2 de maig. La final es disputarà el 26 de maig a l'Estadi Olímpic de Kíev.