El Roma, el Juventus i el Bayern de Munic seran els respectius rivals en els quarts de final de la Lliga de Campions per al FC Barcelona, el Reial Madrid i el Sevilla, aquest, sens dubte, el pitjor parat dels tres equips de la lliga espanyola, segons va dictaminar el sorteig d'ahir divendres a Nyon (Suïssa). El conjunt blaugrana i el madridista, l'únic que jugarà la tornada com a local, van aconseguir evitar els teòrics rivals més potents, el Manchester City i el Bayern, però no així el conjunt andalús, que es toparà amb l'equip de Jupp Heynckes, un dels grans candidats i en gran estat de forma, a més amb la tornada a l'Allianz Arena. Madridistes i sevillistes jugaran les seves anades el 3 d'abril i les seves tornades el dia 11, i el blaugrana el 4 i el 10.

En canvi, per als d'Ernesto Valverde va ser el rival assenyalat com a més assequible, un Roma lluny del potencial del líder de la Lliga Santander i que intentarà jugar les seves opcions sobrevivint al primer duel, que serà al Camp Nou. No obstant això, la seva última visita a l'estadi blaugrana, a la fase de grups de 2015-16, no va ser de grat record per als seus seguidors, que es van emportar un dolorós 6-1, amb doblets de Leo Messi i Luis Suárez. A l'Olímpic, on l'equip català es va coronar campió el 2009, hi va haver empat a un amb una diana de l'uruguaià i el recordat de Florenzi a Ter Stegen des de gairebé el mig del camp.

El Roma, que ve d'eliminar amb molta feina el Xakhtar Donetsk, marxa tercer en la Sèrie A, sense opcions de lluitar l'Scudetto a la Juventus i el Nàpols, però en la fase de grups va donar mostra de la seva perillositat en passar com a primer per davant del Chelsea i l'Atlètic de Madrid, cosa que ha de servir d'avís al Barça sobre la capacitat competitiva d'un equip amb no gaire experiència continental.

Dirigits per Eusebio di Franceso, l'equip italià fluixeja una mica al darrere, amb dos laterals molt ofensius com Florenzi i Kolarov, mentre que al mig del camp destaca la força del veterà De Rossi i el belga Nainggolan. És a dalt on més perill té amb la presència d'un golejador com Edin Dzeko, envoltat de jugadors veloços i de cert talent com Perotti, Under o El Sharaawy.

També italià serà el rival del Reial Madrid, que reviurà la final de Cardiff de l'any passat davant el Juventus, un rival que va agafant to en aquest tram de la temporada i al qual, malgrat la seva clara derrota al Millenium, se li sol donar força bé el conjunt blanc a doble partit.

Si bé la Vecchia Signora és la gran perdedora de finals de Copa d'Europa amb set derrotes, en els encreuaments decisius, com ja va demostrar en els vuitens davant el Tottenham, recorre a la seva experiència per elevar la seva perillositat. De fet, sense comptar els partits amb el títol en joc, el Juventus ha eliminat els madridistes les quatre últimes vegades que s'han vist les cares, l'última en la campanya 2014-15 quan, com en aquesta ocasió, també va ser el primer partit al Juventus Stadium, amb triomf local per 2-1, que va ser bo després de l'1-1 del Bernabéu, amb un gol del llavors futbolista juventí Morata.

No han canviat en excés els de Massimiliano Allegri, ja al capdavant de la Sèrie A amb quatre punts d'avantatge sobre el Nàpols, respecte al 3 de juny, encara que el seu rendiment defensiu no és tan eficaç en haver perdut a Leonardo Bonucci i Dani Alves. Al mig, Blaise Matuidi dona força al costat de Pjanic i Khedira, i a dalt, al trident format per Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín i Mario Mandzukic s'ha unit el veloç Douglas Costa.

Finalment, el Sevilla no va sortir ben parat i haurà de fer història davant un rival de molt potencial com el Bayern de Munic, totalment centrat en el somni europeu i en un gran estat de forma després de la tornada del veterà Jupp Heynckes. El tècnic alemany, que va liderar a l'equip bavarès al triplet el 2013, va ser el relleu de Carlo Ancelotti i l'encarregat que el pentacampió d'Europa torni a fer por al Vell Continent amb un futbol amb molt potencial ofensiu, la punta d'iceberg és el polonès Robert Lewandowsky, un dels millors 9 del món.

El Sevilla mai s'ha vist les cares en competició oficial amb el Bayern, al qual es va enfrontar en un amistós el 1992 al Sánchez-Pizjuán per presentar Diego Armando Maradona i amb triomf per 3-1. A més, hi haurà un duel entre equips de la Premier, el qual enfrontarà el Manchester City de Guardiola contra el Liverpool de Juergen Klopp, amb el primer episodi a Anfield, la qual cosa dona més opcions teòriques al líder del campionat anglès, en un encreuament que, per les caracerístiques dels dos equips, promet gols.

El responsable de Relacions Institucionals del FC Barcelona, Guillermo Amor, va assegurar estar «satisfet i content» amb el resultat del sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions. «Ens sembla bé. Hagués tocat qui hagués tocat ens n'aniríem bé, sempre has de sortir content dels sortejos perquè si surts preocupat, el dia del partit no ho vull ni pensar. Estem bé, satisfets i contents, ens ha tocat el Roma i el que cal és preparar-ho bé». L'exjugador va recordar, en general, que els italians són equips «forts» que competeixen bé en totes les circumstàncies. «Sempre treballen molt com a equip i potser amb menys jugadors que puguin resoldre, però com a equip et poden eliminar».