El pilot gironí de MotoGp Maverick Viñales sortirà dotzè en el primer Gran Premi de l'any que es disputa aquesta tarda (17 h) a Qatar. Viñales va ser repescat per entrar en la Q2, però amb un temps d'1:54.707 va ser l'últim dels pilots que lluitaven per sortir en la primera posició.

Va ser el francès Johann Zarco (Yamaha) qui finalment es va emportar la pole position i sortirà primer en la cursa que es dipustarà aquesta tarda. El pilot francès vaconquistar la primera pole de l'any en MotoGP, destrossant el rècord de la pista que regnava des de feia deu anys.

Zarco partirà en primera línia al costat del vigent campió de la categoria, el català Marc Márquez (Honda), i l'italià Danilo Petrucci (Ducati), segon i tercer respectivament.

L'1:53.680 marcat pel pilot gal va servir per polvoritzar el rècord de la pista que regnava des de l'any 2008, quan el va establir Jorge Lorenzo.

Com va passar en les sessions de qualificació anteriors, la pols suspesa en l'aire va dificultar la visibilitat per als pilots durant la Q2. Enfundats amb pneumàtics nous, es van llançar a la caça del millor temps, amb Márquez liderant la taula de temps als cinc minuts després d'aprofitar la roda de Zarco.

No obstant això, fregant l'equador de la classificatòria, el dominador dels lliures, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), va prendre el testimoni del de Cervera per comandar la classificació. Després d'ell, Márquez i el britànic Cal Crutchlow (Honda) esperaven la seva oportunitat, just abans del pas per garatges per canviar les gomes.

A tres minuts per al final, els pilots van tornar a saltar a pista, el primer d'ells Jorge Lorenzo (Ducati), que en una gran volta va assaltar el podi, encara que el millor temps de Dani Pedrosa (Honda) va expulsar d'ell.

Però encara restaven per deixar el seu segell dels grans aspirants. Zarco i Márquez venien a 'casc vermell', però va ser finalment el gal el qual va aconseguir la posició de privilegi i amb un temps espectacular que li valia per substituir la marca de Lorenzo al desert.

Així, Márquez iniciarà la prova segon, mentre que Dovizioso ho farà finalment cinquè, al costat d'Àlex Rins (Suzuki), sisè. La tercera línia serà per Dani Pedrosa , Valentino Rossi (Yamaha) i Jorge Lorenzo.

Per altra banda, en Moto2 el pilot de Llançà Isaac Viñales sortirà divuitè, i en Moto3 el gironí Albert Arenas sortirà vint-i-tresè.