La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que arrenca avui i acabarà diumenge, tindrà la millor participació possible amb figures com Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Rigoberto Urán, Warren Barguil o Fabio Aru, entre molts altres. Un cop més, el recorregut de la prova tornarà a trepitjar les 4 províncies de Catalunya, i visitarà després de 25 anys la Val d'Aran i Vielha. Amb sortida a Calella, la Volta ha preparat un recorregut on destaquen dues etapes d'alta muntanya, dues de mitja muntanya i tres etapes ideals per a l'esprint o per a escapades, i el tradicional final de 8 voltes al circuit de Montjuïc a Barcelona.

El recorregut és el següent. L'etapa d'avui, la primera de la competició, tindrà la seva sortida i arribada a Calella, al Maresme, amb un total de 152 quilòmetres. Durant el recorregut d'avui diversos municipis gironins veuran el pilot: Blanes, Lloret, Tossa, Sant Feliu, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina, Cassà i Caldes.

Demà, la segona etapa anirà de Mataró a Valls (175 km). La tercera etapa arrencarà a Sant Cugat del Vallès i acabarà a Vallter 2000/Setcases, després de passar per diversos municipis de la Vall de Camprodon. La quarta etapa, dijous, sortirà des de Llanars i acabarà a la Molina (Alp). Divendres, Llívia donarà el tret de sortida a la cinquena etapa, que finalitzarà a Vielha, Val d'Aran. Des d'aquí arrencarà la sisena etapa dissabte per acabar a Torrefarrera. Diumenge la volta tancarà l'edició d'enguany amb un recorregut amb inici i final a Barcelona. Precisament aquest dia, la Volta presenta una de les seves grans novetats, la reVolta, la prova femenina que es viurà dins del circuit de Montjuïc per primer cop al llarg de la història de la cursa.

Amb un recorregut tan exigent i que previsiblement es decidirà en la darrera etapa, moltes figures mundials tindràn opcions de disputar la victòria de la Volta, que pertany al grup de la màxima divisió del ciclisme, la UCI World Tour. Fins a tres guanyadors de la Volta estaran presents avui a la sortida de Calella: Nairo Quintana (2016) i Alejandro Valverde (2009 i 2017), del Movistar, i l'irlandès Dan Martin (2013), de l'UAE Team Emirates. El guanyador de la Vuelta Fabio Aru (UAE Team Emirates) o el segon classificat del Tour, Rigoberto Urán, són altres dels participants que a partir d'avui lluitaran per guanyar la 98a edició de la Volta a Catalunya.