El ciclista colombià Álvaro José Hodeg (Quick-Step Floors) va guanyar ahir la primera etapa de la Volta a Catalunya, amb sortida i arribada a Calella (sobre 152,3 quilòmetres, a l'imposar-se amb autoritat en l'esprint final a noms de més prestigi com l'irlandès Sam Bennett (Bora) o el francès Nacer Bouhanni (Cofidis) i enfundar-se el mallot de primer líder de la ronda catalana. Hodeg, de tan sols 21 anys d'edat, va aconseguir el seu segon triomf com a professional després de la victòria en la clàssica de Handzame fa tres dies i segueix així amb la seva gran arrencada de temporada. El colombià va aprofitar la ràpida arribada que li va fer el seu company Michael Morkov per guanyar sobrat sobre Sam Bennett i Jay McCarthy, el dos del Bora-Hansgrohe.

Fins i tot Morkov, que li va fer de llançador i va entrar a meta gairebé frenat va ser quart en un dur pel ritme que ell mateix va marcar. Decebre el francès Nacer Bouhanni, el líder del Cofidis que ni tan sols va arribar a ficar-se en la lluita final i va ser setè, superat per Niccolo Bonifazio (Bahrain) o Roberto Ferrari (UAE-Team Emirates). El Movistar Team va impedir amb el seu domini al capdavant del grup, sobretot en el descens de l'únic port puntuable de l'etapa, el Port de Collsacreu (tercera), que cap ciclista pogués provar fortuna en solitari, defensant als seus líders Alejandro Valverde, vuitè en meta, i Nairo Quintana, i va facilitar l'esprint massiu a Calella.

L'etapa va estar marcada per una escapada pràcticament d'inici formada per Andrei Grivko (Astana), Daniel Turek (Israel Cycling), Antonio Molina (Caixa Rural), Tom Bohli (BMC) i Jesús Ezquerra (Burgos), mentre que Markel Irizar (Trek ) s'hi va unir al km 16. La manca d'entesa i el treball darrere del Movistar o Cofidis va impedir que arribessin a meta.

A més, primer Grivko i just després Bohli es van deixar caure cap al gran grup quan el gran grup estava ja a menys de mig minut i amb 28 quilòmetres encara per a la meta. Les primeres rampes del Port de Collsacreu (3a) van acabar amb l'escapada i amb el seu últim integrant, un Ezquerra que ho va intentar en solitari amb un atac final improductiu.

La segona etapa de la Volta a Catalunya es disputarà avui entre Mataró i Valls sobre 175,6 quilòmetres, amb dos ports de 3a categoria, el primer a 17 quilòmetres de la sortida (Port de la Font de Cera) i el segon, el Col de Lilla, a 10,6 quilòmetres de la meta a Valls, els últims metres piquen una mica cap amunt però que serà escenari d'un altre esprint si no ho evita una escapada.