El ciclista belga Thomas De Gendt (Lotto Soudal) va guanyar ahir a Camprodonla tercera etapa de la Volta a Catalunya amb una «gesta» en solitari en els últims 22 quilòmetres després de ficar-se de sortida en l'escapada i guanyant el pols als favorits, per 20 segons a meta, el que li permet a més de ser el nou líder de la cursa. De Gendt, expert en escapades com pocs, es va adjudicar la seva tercera victòria d'etapa en la Volta a Catalunya, després dels seus triomfs el 2013 i 2016, tirant de veterania i fortalesa física i mental. El belga va despenjar el rival més fort en la fugida, Lluís Mas (Caja Rural), i va superar com a únic supervivent l'últim port de Collabós i l'arribada final en lleugera pujada a Camprodon.

Amb aquest triomf, més bonificacions acumulades durant l'etapa en els esprints intermedis, De Gendt roba el liderage amb 23 segons d'avantatge a Alejandro Valverde (Movistar), que va estar discret en el grup principal i sense ficar-se en un quartet que, amb el seu company Nairo Quintana o Simon Yates (Mitchelton-Scott), va intentar sense èxit caçar De Gendt. Finalment el belga va arribar amb 20 segons d'avantatge sobre el grup, que va arribar unificat a meta en atrapar el gran grup de Valverde als quatre que anaven en terreny intermedi. Així, l'únic premi per a Simon Yates, segon a meta i el més actiu en aquest quartet, o Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), tercer, va ser picar els respectius segons de bonificació. Ni Quintana ni Mathias Frank (AG2R), l'altre integrant d'aquest quartet, no van poder bonificar i van entrar just per davant dels més ràpids d'entre el grup d'un Valverde que almenys va evitar perdre més temps respecte als seus rivals i es manté segon a la general provisional i com a favorit virtual, atès que difícilment de Gendt tindrà opcions aquest avui a la Molina. Excepte canvis de ruta d'última hora, la Molina serà el jutge d'aquesta Volta i aquí partirà amb avantatge Valverde sobre Simon Yates, que té a 6 segons, o Pinot, a 8 segons.