Alejandro Valverde (Movistar Team) va recuperar ahir el lideratge a la Volta a Catalunya després de guanyar a la Molina per davant del colombià de l'Sky Egan Arley Bernal i del seu company d'equip Nairo Quintana. Valverde, Quintana i Bernal varen fer els últims quilòmetres al capdavant del pilot amb menys d'un minut sobre el gruix de la resta dels favorits, però els continus canvis de ritme dels dos colombians i la falta de forces al grup principal els va permetre jugar-se el triomf d'etapa i aquí, el murcià no va perdonar per guanyar i, a més, recuperar el mallot de líder perdut dimecres a Camprodon.

L'aventura de Thomas De Gendt (Lotto Soudal) va acabar aviat i el seu lideratge conquistat 24 hores abans va durar poc, en quedar-se despenjat al Port del Jou, de Primera categoria. Valverde té ara 19 segons d'avantatge sobre Bernal, que està en el seu primer any com a professional, i 26 segons sobre Quintana, que no va poder estar al seu millor nivell en l'últim quilòmetre de la pujada a la Molina.

Valverde ja va donar mostres de la seva enorme fortalesa en l'ascens al penúltim port, el Coll de la Creueta, de categoria especial. Es va llançar en el descens per intentar caçar Mohoric, cap de carrera en solitari. Només el va poder seguir Chaves, però el colombià del Mitchelton no va col·laborar amb el murcià per arribar fins a Mahoric.

El següent port, el de la Molina, on hi havia l'arribada, va ser l'escenari de l'exhibició del Movistar. Marc Soler va animar la carrera en les primeres rampes. Va saltar del grup i es va endur Latour amb ell. Després de diversos moviments, Valverde va decidir que havia arribat el seu moment. El murcià va aconseguir atrapar el seu company Soler i, darrere seu, s'animava Egan Berna amb un tercer Movistar, Nairo Quintana, a roda.

Els dos colombians arribaven a un cap de cursa amb clara majoria del Movistar Team. Latour no aguantava el ritme i tot es transformava en un Movistar contra Bernal. Soler acusava l'enorme esforç i cedia. Bernal va apujar el ritme per fer selecció aconseguint obrir un petit forat, però sempre amb Valverde a roda. Els dos van arribar a l'últim quilòmetre, amb gran favoritisme per al murcià, que ho tenia tot sota control. Valverde va atacar en el moment precís per guanyar la seva segona etapa en aquesta edició i vestir-novament de líder com ja havia fet dimarts a Valls.