El GEiEG de rugbi té un objectiu ben clar aquesta temporada: tornar a pujar a la Divisió d'Honor femenina. Per plantilla, amb més d'una quinzena de jugadores amb experiència a la màxima categoria i algunes internacionals del nivell d'Eli Martínez o Judith Vélez, el GEiEG és un clar candidat a aconseguir-ho. Però, com recorda Coral Vila, «el camí és molt llarg». I en el trajecte, una parada obligatòria és quedar campiones de Primera Catalana per, en la segona part de la temporada, jugar a Divisió d'Honor B i lluitar per recuperar un lloc entre els vuit millors equips del rugbi femení estatal. Guanyar el títol català, Copa Kopparberg, era un objectiu del GEiEG que estava marcat en vermell des de la concentració de pretemporada a Navata. I ahir es va assolir amb una clara victòria a Martorell en la final contra el BUC per un contundent 44-5.

«Sempre diuem que fins que les coses no passen no es poden donar per fetes», explicava ahir Coral Vila després d'un partit on, tothom donava el seu equip per favorit, en una lògica que es va acabar complint tot i que la marca del BUC va arribar just després de la primera del GEiEG. Semblava que el partit es podia igualar, com ho havia estat el duel entre els dos equips a la lliga (22-22), però ahir el GEiEG no era el mateix equip dels primers mesos de competició on Coral Vila ha repartit molts els minuts entres totes les jugadores. Moltes debutants aquesta temporada. Ahir, però, el GEiEG va sortir a Martorell amb el seu quinze més potents i no va fer molts canvis a la segona meitat. A la marca del BUC la varen seguir un parell més del GEiEG i el partit aviat va quedar sentenciat. Victòria per 44-5 i la grupista Judih Vélrez, recent campiona d'Europa amb la selecció espanyola guanyant el guardó de millor jugadora de la final.

Amb el títol de campió català a la butxaca, el GEiEG afrontarà la Divisió d'Honor B amb un grup on es trobarà amb els campions de les lligues d'Aragó, Galícia i País Basc. «De moment en tenim poques referències perquè, igual que nosaltres, encara s'estaven jugant però, teòricament, la lliga d'Aragó hauria de ser més fluixa que la gallega o la basca», apuntava ahir Coral Vila. Els dos primers classificat d'aquest grup jugaran les semifinals de Divisió d'Honor B contra els dos primers de l'altre grup. Després de la final, el campió puja directe a Divisió d'Honor A i el subcampió juga una promoció contra el penúltim de la màxima categoria.