Quan divendres el Llagostera va imposar-se a la Ciutat Esportiva del Saragossa contra l'Aragó (0-1) i l'Olot va sumar un punt en l'equilibrat duel contra l'Ebre al Municipal (0-0), tot feia pensar que la jornada seria favorable als interessos dels equips gironins de Segona B. A més a més, dijous el Peralada també havia afegit un punt més al caseller després d'empatar amb l'Ontinyent a casa (0-0).

Tanmateix, els resultats de diumenge no van acompanyar gens. Tant és així, que tots els rivals directes en la lluita per evitar el descens a Tercera Divisió van guanyar els seus partits, la qual cosa fa que s'estrenyi una mica més la part baixa. Així, el Llagostera continua en descens directe -amb la plaça de promoció a un punt-, l'Olot veu com el perill es torna a acostar i el Peralada es queda sense escapar-se del tot de les brases. Aquesta jornada, mentre l'Olot té una sortida complicadíssima a la Ciutat Esportiva del Vila-real B per enfrontar-se al filial groguet dissabte (18.00), Llagostera i Peralada s'enfrontaran diumenge (12.00) en un duel fraticida per la supervivència a la categoria de bronze.

Ni Peralada (41 punts) i Olot (38) estan salvats ni el Llagostera (35) està sentenciat. Amb 6 jornades per endavant (18 punts en joc), els tres equips gironins hauran de suar sang fins al final per garantir-se la permanència un any més a Segona B. El sorprenent triomf del Formentera diumenge a Lleida (0-1) va complicar molt les coses per als tres gironins, que veuen com els balears (36 punts) es resisteixen a cedir. A més a més, la Penya Deportiva Santa Eulàlia va vèncer el Saguntí (3-1) i amb 34 punts es manté ben viu. L'Atlètic Balears tampoc llança la tovallola i va vèncer (1-0) l'Hèrcules per situar-se amb 32. Qui s'ha afegit a la gresca ha estat el Saguntí, que amb la seva derrota a Santa Eulàlia es queda amb 39 punts, a 3 de la plaça de promoció i a 4 del Llagostera, que marca el descens. A més a més, l'Alcoià de Mario Barrera tampoc ha aconseguit escapar-se'n i, amb els mateixos punts que l'Olot (38), s'ha ficat de ple en la lluita

A banda del derbi entre Llagostera i Peralada, aquesta jornada també hi ha un duel directe entre Saguntí i Balears que podria embolicar més els valencians o gairebé sentenciar els de Palma. De la seva banda, el Formentera rep un Elx que somia encara atrapar el Mallorca al capdavant de la taula, el Santa Eulàlia visita un Ontinyent que ho té tot fet i l'Alcoià rep la visita del desnonat i cuer destacat Aragó.