L'espanyol Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) es va exhibir en la segona i última tanda d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Argentina de MotoGP, en què va aconseguir el millor temps, mentre que el seu rival pel títol, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), va tenir molts problemes.

Márquez va ser el primer i l'únic, juntament amb el britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), que va trencar la barrera del minut i 40 segons per completar els poc més de 4.800 metres del traçat sud-americà, després de protagonitzar una demostració de poder.

Pasini, el més ràpid a Moto2

L'italià Mattia Pasini (Kalex) va controlar la primera jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Argentina de Moto2 beneficiat per la presència de la pluja sobre el traçat de Termas de Río Hondo, si bé abans Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex ) va ser capaç de millorar per ascendir fins a la cinquena posició.

Bastianini, millor temps a Moto3

L'italià Enea Bastianini (Honda) va sentenciar a favor seu la primera jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Argentina de Moto3.

Bastianini va aconseguir un millor temps d'1: 50.397, gairebé mig segon més ràpid que el seu immediat perseguidor, el seu compatriota Lorenzo Dalla Porta (Honda), encara que lluny del rècord del circuit, que des de 2015 ostenta el portuguès Miguel Oliveira (KTM) amb 1: 48.977.

Com en un intent de ser "profeta a casa seva", només començar la segona i última tanda de proves lliures de la primera jornada de la cita argentina va ser el local Gabriel Rodrigo (KTM) qui es va posar gairebé immediatament al capdavant de la taula amb un registre de 1: 51.112, que ja era sensiblement inferior a l'anterior, protagonitzat amb l'italià Marco Bezzecchi (KTM), 1: 52.190.