El Barcelona rep avui al Camp Nou el Leganés (20.45, Movistar Partidazo) amb l'objectiu de reafirmar el seu lideratge, esperar que el derbi madrileny al Bernabéu també li reporti un benefici i igualar a través d'un triomf o un empat el rècord invicte que encara ostenta la Reial Societat des de 1980, quan va estar 38 partits sense perdre a la Lliga.

Per a aquest compromís el Barcelona també tindrà present el partit de dimarts contra el Roma. Malgrat tenir molt orientat el pas a la semifinal de la Lliga de Campions després del 4-1 de dimecres passat, és més que probable que el tècnic Ernesto Valverde doni descans a alguns jugadors. Així, no s'espera que Sergio Busquets entri a l'equip titular, i fins i tot podria no entrar ni a la llista, després que contra el Roma reaparegués un cop superada una fractura de dit. En jugar dimecres infiltrat i notar algunes molèsties, per les quals va sol·licitar el canvi, tot apunta a un nou descans per entrar a l'equip a Roma.

Altres rotacions que es podrien produir afectarien en defensa i a l'atac, on Lionel Messi ja va ser a la banqueta la setmana passada contra el Sevilla, encara que va acabar sortint per ser l'artífex de l'empat (2-2) després de remuntar un 2-0. L'argentí té molts números per tornar a descansar. Precisament Messi va ser el gran protagonista de l'únic partit que ha jugat el Leganés al Camp Nou, on l'any passat va marcar els dos gols (2-1), el de la victòria de penal i en el minut 90, després d'un partit en què els blaugrana van patir molt per superar el llavors nou ascendit. Aquell partit ha passat a la història del club perquè es van alinear deu estrangers, amb Sergi Roberto com a únic espanyol que va saltar a l'onze titular.

A més de l'interès blaugrana per la victòria i igualar el rècord de la Reial Societat, el Barcelona també tindrà posat el seu focus en el derbi madrileny, en què el Madrid rep l'Atlètic diumenge al Bernabéu. L'equip de Diego Pablo Simeone està a nou punts dels barcelonistes i amb la diferència de gols en contra. De la seva banda, el Leganés visita el Camp Nou motivat amb la possibilitat de poder donar una sorpresa al seu estadi al Barcelona. Els blanc-i-blaus, que cada vegada es troben més prop de segellar la salvació matemàtica a LaLiga Santander, tornaran a més a jugar fora de casa després d'encadenar dos partits com a locals contra el Sevilla i el València. Hi van deixar bones sensacions malgrat guanyar només el primer i perdre el segon.

A domicili, no obstant això, el gust de boca és diferent i no aconsegueixen un triomf a la Lliga des que ho van fer a mitjans de l'octubre passat contra el Màlaga a La Rosaleda. A més en les seves últimes quatre sortides en LaLiga no han estat capaços de marcar gol, i n'han encaixat nou.

En aquesta ocasió el tècnic Asier Garitano comptarà amb les baixes per problemes físics dels argentins Martín Mantovani i Alexander Szymanowski. Si bé el tema del defensa sembla menys preocupant, en el cas de l'extrem es perdrà el que queda de temporada. A aquestes dues se suma també la del lateral Diego Rico per sanció. A més està per veure si entren en la convocatòria Joseba Zaldua i Darko Brasanac. El primer no ha pogut completar tots els entrenaments de la setmana encara que va estar en la prèvia amb la resta, mentre que el segon ha tornat a l'activitat normal després de perdre's el darrer partit de lliga.

Ateses les circumstàncies queden també dubtes sobre el dibuix que posarà en escena l'equip després d'alinear l'entrenador cinc defenses fa uns dies a Butarque, malgrat que habitualment acostuma a alinear-ne quatre.