El Salt va sumar una victòria que val el seu pes en or. El d'ahir a Cerdanyola segurament era el partit més important de la temporada fins ara, ja que perdre significava allunyar-se una mica més de la permanència i posar mig peu a Copa Catalunya. I és que precisament saltencs i vallesans es jugaven la possibilitat de perdre l'etiqueta de cuer del grup. Tots dos equips sabien que un triomf els permetia abandonar l'última posició del grup. Posició que duu el conjunt que l'ocupa a perdre de forma directa la categoria. Conscient d'això, l'equip de Miquel Martínez va sortir a donar-ho tot, i malgrat que no va ser fins a l'últim quart quan els del Gironès van poder decantar el partit del seu costat, el cert és que quan ho van fer, van ser demolidors.

El primer quart va ser d'allò més igualat (15-13). Aquesta va ser la tònica del segon parcial, d'aquí s'explica l'ajustat 36-32 del descans. A la primera volta, els gironins ja van guanyar (74-60), i, per tant, era molt important en cas de fer un mal partit, tenir ben present l' average. A l'hora de la veritat, no va fer falta estar pendent d'això, i és que els de Martínez van fer un gran últim quart, capgirant cinc punts en contra a la fi dels trenta primers minuts (49-44). Un parcial de 10-23 a l'últim període va permetre a l'equip saltenc retrobar-se amb la victòria (59-67) després de dotze derrotes seguides i deixar de ser cuer. A tres jornades per acabar la fase regular, el Salt s'ha de veure les cares contra El Olivar, Mollet i Castellbisbal. Important, no tornar a caure a l'última posició per poder jugar el play-out i mantenir vives les opcions de salvació.