Després de la seva inesperada eliminació europea a mans del Roma, el Barcelona s'aferra a la Lliga com a consol i rep aquesta tarda (16.15 hores) el València, a la recerca d'una nova victòria que l'acosti a un títol que té ja pràcticament a la butxaca, contra un rival immers en una ratxa favorable de joc i resultats amb vuit victòries i un empat en els últims 9 partits.

A falta de set jornades per al final, i amb onze punts d'avantatge sobre el segon classificat, l'Atlètic de Madrid, només un daltabaix impediria que la Lliga no acabés en les vitrines del club català. No obstant això, també semblava impossible que el Barça fos eliminat als quarts de final de la Lliga de Campions després del 4-1 que tenia de renda en l'anada. I a l'Olímpic de Roma va encaixar un vergonyós 3-0.

Amb el barcelonisme encara en estat de xoc, arriba el València al Camp Nou. El torneig de la regularitat, on els blaugrana segueixen invictes, sembla una altra història, però no serà fàcil que l'equip animi, amb el seu joc, una parròquia que arribarà a la cita sumida de sobte en la depressió. Recuperar el bon joc perdut a Roma i aconseguir un resultat contundent que aclareixi tots els dubtes és l'objectiu de l'equip d'Ernesto Valverde, que no podrà comptar per a aquest partit amb els lesionats Lucas Digne i Ivan Rakitic.

El lateral francès està convalescent d'una lesió al recte anterior de la cuixa esquerra, mentre que el migcampista Ivan Rakitic ha estat intervingut de la fractura d'un dit de la mà que va patir en l'últim partit de Champions.

Valverde també podria donar descans a Sergio Busquets, que va jugar infiltrat l'última eliminatòria de la Lliga de Campions a causa d'una fractura en el dit d'un peu.

Pel que fa als canvis a l'onze, el migcampista Philippe Coutinho, absent a Roma, i el davanter Ousmane Dembélé -suplent a l'Olímpic- semblen segurs a l'onze titular, on el tècnic del conjunt blaugrana probablement recuperi el 4-3-3.

Un rival enratxat

El València viatja immers en una ratxa favorable de joc i resultats amb vuit victòries i un empat en els últims nou partits,el que li ha permès sumar 25 dels últims 27 punts en joc. A més, l'equip de Marcelino García Toral té la ment posada a assolir la segona posició a la Lliga, però també conscient que al davant tindrà un equip que, a més de no conèixer la derrota, arriba ferit després de la seva última eliminació a la Lliga de Campions.

Per al xoc d'aquesta tarda es mantindrà de baixa per lesió el francès Francis Coquelin i per decisió tècnica no jugaran Martín Montoya, Nacho Vidal i Ferran Torres, mentre que torna a la convocatòria el colombià Jeison Murillo. Una de les incògnites és si Marcelino ha decidit començar a rotar a la porteria i si després de jugar Jaume Doménech davant el Leganés i Neto en la passada jornada, el castellonenc torna a estar a la porteria. Rubén Vezo, això segur, serà el lateral dret.