Ahir es va disputar el Trail Cap de Creus, una prova que s'està convertint en un clàssic a les nostres contrades. Aquesta edició, que novament encetava el Buff Mission X3, de Klassmark, va reunir 1.200 participants, reunits en tres distàncies, el Marathon, el Trail i l'Express.

La prova reina d'aquesta edició va ser, novament, la Marathon, amb 44 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.200 metres, que va posar a prova els participants més atrevits. La jornada va començar amb temperatures suaus, però va acabar amb una calor asfixiant, i el primer a animar la cursa va ser Samuel Dávila, que va arribar el primer al castell de Sant Salvador de Verdera, amb un parell de minuts sobre Gerard Morales i David Adán. Dávila, però, va haver d'abandonar la cursa i tot semblava que la victòria seria per a Morales, que havia sortit de Cadaqués (km 27) amb tres minuts d'avantatge sobre Adan i 5 sobre Ignasi Riuró, tercer. Però un moment de desorientació de Morales a la base de Cap Norfeu, cap a Cala Montjoi, li va costar el primer lloc de la prova en favor de David Adan. El de Ponts va arribar primer a Cala Montjoi i ho va donar tot al Pla de Gates per creuar l'arribada en primera posició amb un temps de 4 hores 7 minuts i 3 segons. Rere seu entrava Ignasi Riuró (4:10:24) i en tercer lloc Gerard Morales (4:11:02).

Pel que fa a la cursa femenina la victòria va ser per a Rosa Navarro, que ja sortia amb l'etiqueta de favorita. L'atleta va mostrar la seva superioritat des del primer quilòmetre i es va imposar amb més de mitja hora de marge sobre la segona classificada, Ona Sociats (4:55:47 i 5:36:29, respectivament). en tercera posició va arribar Anca Salcudean, amb un temps de 5:45:40.

En la prova de Trail (23 quilòmetres, 1.200 metres de desnivell) la victòria va ser per a Eduard Hernández, que va aconseguir cobrir la distància amb un temps de 1:56:50, seguit per Marc Traserra (1:59:18) i Ruben Hernández (2:00:38). En categoria femenina, el domini va ser per a Mireia Pons (2:16:59), seguida per Caitlin Fielder (2:21:59) i Anna Capdevila (2:34:32).

La cursa Express (12 km i 600 m. de desnivell) s'ha estrenat en aquesta edició i els guanyadors en van ser Roger Gómez (1:01:53) i Ella Degrandpe (1:09:30).

Properament se celebraran el Trail Ulldeter (17 de juny) i el Trail Catllaràs (22 de juliol).