Quin és l'horari de la final de la Copa del Rei Sevilla-Barça?

El partit de la final de la Copa del Rei entre Sevilla i Barça es jugarà a les 21.30 h d'aquest dissabte i es podrà veure a la primera cadena de la TVE a partir d'aquesta hora. La web de Diari de Girona farà un seguiment en viu del partit.

Quarta Copa consecutiva del Barça?

El Barcelona buscarà dissabte que ve al Wanda Metropolitano guanyar la Copa del Rei per quarta vegada consecutiva, cosa que només han fet el Reial Madrid i l'Athletic Club en la història de la competició.

El Rei de Copes, amb 29 títols, s'acosta, contra el Sevilla, a la seva cinquena final consecutiva, però mai ha pogut aixecar el trofeu quatre anys seguits.

El Reial Madrid va aconseguir encadenar el pòquer entre 1905 i 1908 i l'Athletic Club entre 1930 i 1933, tots dos abans de la Guerra Civil. El Barça, en canvi, va desaprofitar una ocasió d'aconseguir-ho durant la dictadura franquista.

El Sevilla - Barça, oportunitat per aconseguir la quarta Copa

El 2018, el Barcelona té una nova oportunitat d'aconseguir encadenar quatre títols de Copa, en un escenari que albergarà la seva primera final, com és el Wanda Metropolitano.

Després de perdre contra el Reial Madrid (1-2), a Mestalla a la final del 2014, l'equip català ha guanyat les últimes tres finals disputades. El 2015, va vèncer l'Athletic (1-3), al Camp Nou; el 2016, al Sevilla (2-0), al Calderón; i el 2017, a l'Alabès (3-1), també al Calderón.

Si el Barça aconsegueix la Copa del Rei aquest dissabte contra el Sevilla, quatre futbolistes blaugranes -Gerard Piqué, Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Lionel Messi- conquistarien el seu sisè títol coper, igualant Joan Segarra, el jugador en la història del Barça que ha guanyat més vegades aquest títol (les sis Copes del Generalíssim que va conquistar entre 1951 i 1963).

Encara que segueix sent Piru Gaínza que, entre 1943 i 1958, va guanyar set vegades el trofeu com a jugador de l'Athletic Club, l'home rècord del torneig.