El migcampista croat Ivan Rakitic, operat d'una fractura en un dit de la mà esquerra, va tornar a entrenar-se ahir amb el grup, en una sessió en la qual diferents jugadors barcelonistes es van sotmetre a controls antidopatge. Després de la sessió, el FC Barcelona va informar que el jugador croat havia rebut l'alta mèdica i, per tant, Rakitic estarà disponible, probablement fins i tot com a titular, per jugar la final de la Copa del Rei demà contra el Sevilla al Wanda Metropolitano (21:30).

Rakitic va patir una fractura en un dit de la mà esquerra durant la tornada de quarts de final de la Champions a Roma, va haver de ser intervingut i des que va ser operat el passat 11 d'abril no s'havia entrenat. Amb la participació del croat a l'entrenament d'ahir s'obre la possibilitat que pugui formar part a l'onze titular a la final de Copa del Rei de demà.

Segons va informar el club blaugrana, nou jugadors (Ter Stegen, Piqué, A. Iniesta, Messi, Paulinho, Jordi Alba, Digne, André Gomes i Vermaelen) es van sotmetre a controls de sang per part de l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD). A més, el central francès del Barcelona Samuel Umtiti va passar controls de sang i orina. A la sessió d'ahir hi van participar tots els jugadors disponibles del primer equip a més del migcampista del filial Carles Aleñá. L'equip realitzarà aquest divendres (18:00) l'últim entrenament abans de la final de Copa. Anteriorment, Ernesto Valverde (17:00) i Rakitic faran la prèvia del partit.

El Barcelona tornarà a refugiar-se en l'encert de Lionel Messi per afrontar la final de la Copa, a tenor de l'expedient golejador de l'argentí a les finals que ha jugat, en les quals gairebé sempre ha marcat. En l'última que va guanyar el Barcelona, la passada Copa del Rei contra l'Alabès (3-1), Messi va ser un dels tres golejadors, mentre que en l'última final disputada pels culers, la Supercopa d'Espanya, l'argentí també va marcar, encara que el seu gol va ser irrellevant davant el còmput global dels dos partits, en què el Barça va perdre 5-1 davant del Madrid.

La presència de Messi és un alleugeriment per a un Barça que cada any que passa es fa més dependent del jugador argentí. Mentre el futbol dels barcelonistes s'ha fet cada vegada més previsible i en aquesta temporada ha anat de més a menys, la dependència de Lionel Messi s'ha fet més gran; tant, que si l'argentí no marca la sort del Barça moltes vegades es veu compromesa.

L'astre argentí ha jugat amb el Barcelona 26 finals, n'ha guanyat 20 i ha marcat 27 gols. En total, Messi porta guanyats 30 títols, igual que el capità blaugrana, Andrés Iniesta, que esgota la seva etapa de blaugrana abans de marxar a la Xina. L'historial de Messi amb el Barça és el següent: 8 Lligues, 4 Lligues de Campions, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d'Europa, 7 Supercopes d'Espanya i 5 Copes del Rei.

El primer gol de Messi en una final va arribar a la Copa del Rei de la temporada 2008-09, que va acabar 4-1 i l'argentí va fer una diana. Aquesta va ser la tercera final que jugava l'argentí, després de la Supercopa d'Espanya contra l'Espanyol i la Supercopa d'Europa davant del Sevilla, totes elles a l'estiu del 2006, que el Barça les va jugar com a campió de Lliga i d'Europa. Aquesta serà la vuitena Copa del Rei que disputarà Messi, amb cinc títols en aquesta competició. Una de les seves grans actuacions va ser a la final al Camp Nou davant l'Athletic Club, en la que l'argentí va marcar dos dels tres gols del seu equip (3-1).

A pesar del cop sofert a la Lliga de Campions la setmana passada, en ser eliminat per la Roma en quarts, Messi continua sent l'estendard del seu equip, i sobretot en la faceta golejadora, en la que és el pitxitxi de la Lliga amb 29 gols i un gol per darrere del per ara màxim realitzador a Europa, l'egipci Mohammad Salah. El triplet de Messi fa tres jornades contra el Leganés li va permetre atrapar amb 29 gols Salah, però l'atacant del Liverpool va marcar un gol contra el Bournemouth (3-0) i s'ha posat amb 30 gols. Als 29 gols a la Lliga que porta Messi, se sumen els 3 que porta a la Copa del Rei, el que va marcar en la Supercopa d'Espanya i els 6 a la Lliga de Campions. En la classificació històrica de golejadors a la Copa, Messi és el novè, empatat amb César Rodríguez, tots dos amb 47 gols.