No era un aspecte tàctic, no era un tema de qualitat, tampoc un problema físic. La pregunta que avui es fa tothom, què va passar a Roma? el Barça va anar a la capital d'Itàlia amb una avantatge de tres gols, es va relaxar, es va veure a semifinals abans d'hora i la confiança els va trair, quan van reaccionar ja era tard. Ahir el Barcelona va demostrar que encara pot jugar a un nivell molt alt i difícil de poder igualar.

La perfecció a la primera part. Els primers quaranta cinc minuts del partit van ser decisius, l'equip d'Ernesto Valverde va realitzar un futbol total dominant tots els aspectes del joc i va passar per sobre d'un Sevilla que no va trobar la manera d'entrar a la final. Defensivament; pressió molt alta iniciada pels davanters, els moviments per poder recuperar la pilota van condicionar el joc del seu adversari, Sergio Busquets sortia de la seva posició de forma correcte i precisa, tot l'equip es situava a camp contrari obligant al seu rival a jugar molt lluny de la porteria de Jasper Cillessen, l'equip estava concentrat no cometia errades es mostrava agressiu i intens. Ofensivament; va tenir paciència amb la pilota quan no trobava espais lliures, tenia la possessió al camp del Sevilla, el ritme era alt, jugava en curt amb un gran Andrés Iniesta que agafava la responsabilitat a la zona de creació, apareixien Couthino i Messi entre línies, a la banda esquerra Jordi Alba buscava profunditat, Cillessen feia d'assistent des de la seva zona i Luis Suàrez golejava.

Victòria per reivindicar-se. L'equip entrenat per l'italià Vincenzo Montella no sabia com contrarestar al seu oponent. Davant un allau de joc del Barça els andalusos no podien competir. Carlos Correa, Pablo Sarabia, Luis Muriel, Fran Vázquez i Ever Banega formen un grup de futbolistes de molta qualitat tècnica individual però sense pilota van estar desapareguts. Sense cap opció els sevillans no van poder competir, davant seu es va topar amb un Barça que no va parar de competir. Els catalans van estar molt millors, van jugar un gran partit i van aprofitar la final per treure's l'espina que tenien clavada des de l'eliminació de la Champions.