Marc Márquez segueix intractable als Estats Units d'Amèrica, on no ha perdut cap cursa en tota la seva carrera esportiva. Ahir no va ser l'excepció i, tot i la sanció que li va ser imposada dissabte a la nit per fer estorb a la volta llançada de Maverick Viñales en la qualificatòria, va sortir com un coet i va imposar el seu ritme des del primer moment, un ritme que ja ningú va poder seguir per arribar en solitari a la línia d'arribada.

La sanció a Márquez, coneguda a la matinada, va fer pujar el gironí Maverick Viñales a la pole position, però la potència de la seva Yamaha a l'arrancada no va ser suficient per contenir Andrea Iannone (Suzuki) ni Marc Márquez (Honda) a la sortida del Gran Premi de les Amèriques. L'italià i el de Cervera li guanyaven la partida i, a més, havia d'anar amb compte per no perdre més places.

De seguida, però, va començar a trobar el ritme i, a la vegada que Márquez aconseguia despenjar Iannone, Viñales l'atrapava i el sobrepassava, agafant un segon lloc que ja no deixaria fins al final de la prova, però amb Márquez, l'autèntic dominador dels Estats Units en els darrers anys, totalment inabastable.

Arenas i Viñales, dins els punts

En Moto2 i Moto3 els dos pilots gironins participants també van aconseguir puntuar. De la seva banda, Albert Arenas aconseguia el seu primer punt de la temporada, en acabar en quinzè lloc la seva cursa de Moto3. Aquesta carrera la va guanyar Jorge Martín, que completava un cap de setmana espectacular a Austin, amb la pole position i la victòria final i, a més, passa a encapçalar el Mundial de la categoria.

Pel que fa a Moto2, el llançanenc Isaac Viñales va signar la seva millor participació de la campanya, i va mostrar una evoluciço favorable sobre la seva Kalex. Ahir va aconseguir situar-se en l'onzena posició final, amb la qual cosa va sumar cinc punts que s'acumulen als dos aconseguits a l'Argentina. La cursa la va guanyar Francesco Bagnaia, que va passar a liderar el Mundial.