L'equip format per David Nogareda i Sergi Giralt (Porsche 911 S, 1969) es va imposar ahir en la quinzena edició del Ral·li Costa Brava Històric que s'ha disputat aquest cap de setmana per carreteres de Girona i Barcelona amb Palamós com a centre neuràlgic de la prova.

L'equip català es va imposar després de recòrrer un total de 1.037 quilòmetres distribuïts en 27 trams de regularitat controlada. Aquesta és la primera victòria de Nogareda i Giralt en àmbit internacional des que van debutar al desembre de l'any passat en aquesta especialitat contra el cronòmete sent la prova palamosina el vuitè ral·li en el qual competien. El duet català va guanyar amb 81,5 punts, fent una carrera gairebé perfecta i sense cometre errors.

A més, Noguera i Giralt també van ser campions 2018 del "FIA Torphy for Historic Regularity Rallis" perquè la prova palamosina era l'única puntuable per a aquesta competició.

En segona posició va quedar el tàndem format per Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé, 1979), que l'any passat van sortir vencedors de la prova. Aquest any, però, s'han hagut de conformar amb un segon lloc a només 1,9 punts de penalització dels campions.

Van completar el podi l'equip belga format per Yves Deflandre i Joseph Lambret (Porsche 911, 1972), que havien sortit dos cops campions del Ral·li Costa Brava Històric. Deflandre i Lambret van fer una puntuació de 102,5 punts, lluny de les puntuacions dels dos primers classificats.

Fora del podi cal destacar la vuitena posició de l'equip campió d'Europa el 2017 format pels luxemburguesos Christian Crucifix i Patrick Lienne (Porsche 911, 1985).

En la categoria de motocicletes, on competien 7 equips formats per duets de dues motocicletes, la victòria va ser per a Francesc Costa i Miquel Pumarola (Honda XL600 LM Dakar, 1985), seguits per Jordi Martí i Xavier Tibau (Honda Africa Twin 650, 1988). En tercer lloc hi va quedar l'equip femení format per Susanna Permanyer i Pili Jiménez (Honda Dominator NX650, 1992).

En total, aquesta edició del Ral·li Costa Brava Històrics ha reunit 88 equips entre totes les categories, molts d'ells procedents de fora del país.