La victòria del degà a la Bòbila de Gavà (0-3) ha provocat que els de Pitu Batlle encarin amb il·lusions renovades els tres últims partits de Lliga. Si les anteriors quatre jornades sense vèncer (1 punts dels darrers 12) havien fet caure dins el pou del pessimisme més d'un afeccionat groc-i-blau, el revitalitzador triomf a Gavà (0-3), més la derrota del Granollers a La Feixa Llarga de l'Hospitalet (3-1), han fet que el got de la salvació s'ompli amb un bon raig d'optimisme. Amb aquesta combinació de resultats, els gironins continuen ocupant la 18a plaça amb 31 punts, però ara el Granollers (17è amb 33), s'apropa a només 2 punts dels de Pitu Batlle.

Amb 9 punts en joc, palamosins i vallesans jugaran dos partits a casa i un a fora. El calendari que afrontarà l'equip de Pitu Batlle és, teòricament, més difícil que el del seu gran rival. Diumenge, els del Baix Empordà rebran l'Europa (8è amb 53 punts) i que lluita pel play-off d'ascens. Després viatjaran al Sagnier per mesurar-se a un Prat que també es mou a la part alta (7è amb 54 punts) i finalment, qui visitarà l'estadi Palamós-Costa Brava és l'Hospitalet (2n amb 65 punts) i que manté una pugna amb el Sant Andreu per fer-se amb el segon lloc.

De la seva banda, el Granollers de l'expalamosí Narcís Barrera, rebrà diumenge el Reus B (14è amb 45 punts) que ja ho té tot fet. Després es desplaçarà a Vilatenim per jugar contra el Figueres (9è amb 52 punts) i finalment acabarà la Lliga al Baix Llobregat davant el Santboià (13è amb 46 punts). Tots els seus rivals es troben en terra de ningú i sense aspiracions, exceptuant els figuerencs, que tenen el play-off d'ascens a 5 punts. Precisament -sempre que els palamosins facin els deures- el Figueres podria ser un dels equips que donin un cop de mà al seu veí de comarca perquè el Palamós pugui celebrar el 120è aniversari mantenint-se a Tercera Divisió. Primer, però, caldrà superar l'Europa diumenge.