Amb gairebé tota probabilitat, Andrés Iniesta va jugar dissabte passat contra el Sevilla la seva darrera gran final amb la samarreta del FC Barcelona. El migcampista manxec va marcar un gran gol i va ser protagonista destacat de la golejada als andalusos que va donar el 30è títol de Copa del Rei al Barça.

Les llàgrimes d'Iniesta al moment de ser substituït per Denis Suárez confirmaven que s'acabava un cicle i que la temporada vinent, si no hi ha un canvi de plans de darrera hora, el manxec vestirà una altra samarreta. Iniesta posarà punt i final a tota una vida a Can Barça on hi va arribar amb només 12 anys procedent de l'infantil de l'Albacete. Gairebé 22 anys després, ja amb 34, Iniesta té decidit acceptar una oferta de la lliga xinesa i fer les maletes. Tot sembla indicar que l'equip serà el Chongqing Dangdai Lifan que entrena l'exjugador de l'Oviedo, elChong portuguès Paulo Bento.

En aquest sentit, ahir mateix diversos mitjans recollien una informació en la qual s'assegurava que el president del Chongquing Dangdai Lifan hauria assegurat durant una trobada amb periodistes xinesos que Iniesta és molt a prop de comprometre's amb el club. Cal recordar que el propietari del club xinès és Jian Lizhang, president del Granada que, juntament amb el Parma són els tres clubs sota el paraigües d'un grup de capital xinès.

Iniesta podria anunciar la seva decisió abans del partit contra el Deportivo de la Corunya de diumenge al vespre en el qual el Barça es podria proclamar campió de Lliga si suma un punt o si Atlètic de Madrid i Reial Madrid no guanyen els seus partits dissabte contra Alabès i Leganés respectivament. Iniesta, a punt de fer 34 anys, deixarà la disciplina del Barça amb un palmarès d'allò més ple de títols.

Vestit de blaugrana ha aconseguit, de moment, 8 Lligues, 7 Supercopes d'Espanya, 6 Copes del Rei, 4 Lligues de Campions, 3 Mundialets de Club i 3 Supercopes d'Espanya. Aquest cap de setmana el palmàrès es podria ampliar amb una Lliga més si el Barça puntua a Riazor. A més a més, Iniestsa compta també amb dues Eurocopes i un Mundial amb la selecció espanyola.