El doble medallista olímpic i taekwondista Joel González s´ha recuperat de la lesió que va patir al soli el gener passat en un dels entrenaments a l´US Open de Las Vegas i aquest cap de setmana reapareixerà a la Copa President de Grècia. L´objectiu del figuerenc, però, són els Jocs Olímpics que es disputaran el 2020 a Tokio.

De la lesió diu estar "molt millor" malgrat haver-lo apartat de les competicions durant gairebé dos mesos. La competició més immediata es a Grècia, una cita que li permetrà "agafar sensacions de competició" altra vegada i posar a prova la lesió. Però sense forçar-se, perquè la propera data assenyalada en el calendari de l´esportista és el proper 12 de maig al Campionat d´Europa a Rússia. «Deixar-me la pell a Grècia per arribar malament a Rússia seria una catàstrofe», i és que la competició li ha de permetre sumar punts de cara a classificar-se pels Jocs Olímpics de Tokio. «Esperem que les lesions respectin les competicions, cada matí tinc cal cap arribar a Tokio», diu.

Possible retirada

La possible retirada de Joel González un cop passada la màxima cita esportiva del 2020 plana sobre l´aire. «És una qüestió que tinc present», diu l´esportista. Després d´aconseguir l´or el 2012 a Londres i el bronze el 2016 a Rio de Janeiro «els altres campionats sembla que no són tant importants». González, de 28 anys, és el primer doble medallista olímpic gironí, i en tindrà 30 quan se celebrin les properes olimpíades.

A la pregunta sobre què passarà passats els Jocs Olímpics encara no té una resposta clara. De moment està acabant el doctorat per «diversificar» futures oportunitats laborals.

González ha reaparegut aquest dijous en l´entrega que li ha fet el concessionari BMW Oliva Motor Girona d´un cotxe BMW X1 a l´esportista. L´entrega del vehicle formar part del patrocini entre el medallista olímpic i el concessionari.