L'Espanyol ha empatat amb el Las Palmas al RCDE Stadium en remuntar el 0-1 després d'un penal de Calleri a la primera meitat i, gràcies a un gol de l'habitual realitzador Gerard Moreno (15 dianes), ha solucionat, de forma gairebé matemàtica, la permanència a Primera divisió.

L'amfitrió ha accelerat després del descans, sempre amb l'oposició d'un equip descarat i gens tenallat, malgrat que el seu descens ja és una realitat. Els pupils de David Gallego, que dirigia el seu segon partit, han acusat la falta de precisió a dalt fins que ha aparegut Moreno. L'empat ha estat just.

L'Espanyol ha començat bé i ha disposat de la primera gran oportunitat del partit gràcies a Melendo. El tir del del planter, als cinc minuts, ha sortit desviat després d'una passada de Sergio García. L'amfitrió presentava una versió més sòlida que el rival canari i ha gaudit de més arribades en els primers compassos, encara que tímides.

A poc a poc, els de Jémez s'han anat deixant anar. Las Palmas ha provocat més imprecisions en el joc local i Calleri i Aquilani han començat a aparèixer. El xoc no tenia un dominador clar, però en el minut 28 s'ha trencat l'equilibri. El col·legiat ha assenyalat un penal per mans de David López dins de l'àrea, després d'una pèrdua de Mario Hermoso.

Callerri ha enganyat Pau López i ha col·locat la pilota rasa i per l'esquerra. Era el 0-1. Gerard Moreno ha intentat empatar just en la següent jugada, però el seu tret ha estat poc potent.

Malgrat el gol, Las Palmas no ha canviat la seva aposta i mantenia el seu futbol alegre i ofensiu. L'Espanyol ha insistit en els últims minuts, sense èxit.

Després del descans, Jeméz ha deixat clar que especular no està en el seu llibre d'estil. Ezekiel, als tres minuts, ha estat a centímetres de marcar el 0-2: el seu tret ha xocat amb Sergio García a la línia de gol. Els de David Gallego, de tota manera, també inquietaven Chichizola.

Gerard Moreno ha disposat d'una doble ocasió en el 56. Ha enviat la pilota al travesser després d'un remat de cap i després ha signat una fuetada que ha acabat a les mans del porter. Els catalans manaven al camp, amb més presència en camp rival i sensació de perill. Però no dominaven el marcador.

Sergio García ha obligat a lluir-se el porter, però ha estat Moreno, el de sempre, el que una altra vegada ha solucionat l'embús. L'ariet, en el minut 76, ha aprofitat un centre de Dídac per signar l'empat a un. Gallego volia la remuntada i ha instat els seus futbolistes a buscar l'àrea contrària, encara que no han passat de l'empat.

Fitxa tècnica:

1 - RCD Espanyol: Pau López; Javi López, David López, Mario Hermoso, Dídac Vilà; Granero (Baptistao, min.66), Víctor Sánchez (Marc Roca, min.57), Darder, Melendo (Jurado, min.80); Sergio García i Gerard Moreno.

1 - Las Palmas: Chichizola; Míchel Macedo (Aguirregaray, min.73), Gálvez, Ximo Navarro, Castellano; Etebo; Ezekiel (Jairo, min.69), Vicente Gómez, Aquilani, Nacho Gil i Calleri.

Gols: 0-1, min.28: Calleri; 1-1, min.76: Gerard Moreno.

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià). Ha amonestat Víctor Sánchez (min.22), Dídac Vilà (min.24), Calleri (min.27), Etebo (min.34), Vicente Gómez (min.79) i a Castellano (min.92).

Incidències: partit corresponent a la trenta-cinquena jornada de LaLiga Santander disputat al RCDE Stadium davant 13.589 espectadors