El pilot de Roses, Maverick Viñales sortirà onzè en el Gran Premi d'Espanya de MotoGP, quart del campionat, que es disputa aquest migdia al circuit de Jerez recentment rebatejat amb el nom de l'històric Ángel Nieto. La primera posició va ser per al britànic Cal Crutchlow (Honda) que li va guanyar la volta ràpida al català Marc Márquez (Honda). El de Cervera no va poder passar de la cinquena plaça en els entrenaments oficials i sortirà de la segona línia de la graella.

Crutchlow va protagonitzar el millor registre del cap de setmana en MotoGP, la quarta vegada que ho aconsegueix, i la nova marca de volta més ràpida en parar el seu cronòmetre en 1:37.653, nou rècord absolut de la categoria, seguit a una mica més de dues dècimes de segon i mig per Dani Pedrosa (Honda), i del francès Johann Zarco (Yamaha).

En la primera classificació, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) es va col·locar de seguida al capdavant de la classificació, com si d'aquesta manera volgués evitar que ningú li arrabassés la possibilitat d'accedir a la segona classificació, objectiu que va aconseguir, fins i tot parant abans que acabés la qualificació, juntament amb el pilot gironí Maverick Viñales (Yamaha).

En la segona classificació Marc Márquez es va posar al capdavant de la graella en el seu primer pas per la línia de meta, relegant a la segona plaça a Andrea Iannone per amb prou feines deu mil·lèsimes de segon i amb el britànic Cal Crutchlow tercer a tres dècimes de segon.

En la seva segona sortida, Jorge Lorenzo (Ducati) es va situar quart, mentre que Crutchlow va desbancar Márquez en la primera plaça i s'ha quedat a 50 mil·lèsimes (1:37.752) del registre que el de Cervera va protagonitzar al matí (1:37.702).

Crutchlow encara va millorar el seu temps en l'última volta, en la qual va marcar 1:37.653, una mica més de dues dècimes respecte al seu immediat perseguidor, el pilot d'Honda Dani Pedrosa, que va fer el segon millor temps, amb el francès Johann Zarco, tercer.

Márquez es va quedar fora de la primera línia de la graella de sortida en obtenir el cinquè millor temps, superat també per Jorge Lorenzo -quart- i després de cometre un error en la seva última volta llançada, en la qual es va passar de llarg.