El Bordils de Sergi Catarain està a un pas de tancar la seva cinquena temporada amb permanència a Divisió d'Honor Plata. Els gironins, amb la victòria a Madrid, es posen a només un punt de mantenir la categoria o, encara més fàcil, que Covadonga, Amenábar o Villa de Aranda, guanyin els dos partits que queden per acabar la temporada. I és més, la propera jornada és precisament el Covadonga, l'equip que a dia d'avui marca el descens, el que visitarà el Blanc-i-Verd.

A Madrid, el Bordils va fer els deures i, davant el cuer de la categoria, va ser capaç de guanyar el segon partit consecutiu i encadenar una ratxa de només una derrota en els últims sis partits (quatre victòries, un empat i una derrota), cosa que l'ha catapultat a la taula i el manté amb totes les opcions de certificar la sisena temporada a Plata.

Els nervis es van notar al principi del matx, amb un joc imprecís que impedia als de Catarain trencar el partit, que estava molt igualat, amb la qual cosa al descans s'hi va arribar amb un resultat d'empat a dotze.

A la segona part, però, el Bordils va ser capaç d'imposar el seu ritme. Amb una gran actuació sota pals, i uns contraatacs ràpids, el Bordils va ser capaç, en els deu primers minuts de la segona part, de posar distàncies en el marcador, arribant a quatre gols de diferència. Una diferència que ja no deixarien fins al final del partit, de manera que queden a només un pas de certificar la permanència.

Així, al Bordils només li queden dos partits per acabar la temporada: el de dissabte que ve, a les set de la tarda (horari unificat) contra el Covadonga, al Blanc-i-Verd, i a la pista del Nava el dia 19, partit amb el que tancarien la temporada, una campanya molt complicada que va començar amb molts canvis respecte a les anteriors.

I és que Catarain i els seus jugadors han hagut de lluitar contracorrent des del primer moment i ser pacients quan els resultats es resistien a arribar, situats a posicions de descens fins al gener, després d'haver iniciat el campionat encadenant quatre derrotes.