El Barcelona disputarà el pròxim 16 de maig un amistós a Sud-àfrica contra el Mamelodi Sundowns, actual campió de Lliga d'aquest país, un partit que forma part dels actes commemoratius del centenari del naixement de Nelson Mandela. Segons ha informat l'entitat catalana en un comunicat, el partit s'emmarca dins de les celebracions del centenari del naixement de l'expresident de Sud-àfrica, que tenen lloc al llarg de tot aquest any 2018.

Denominat 'Copa Centenari Mandela', aquest amistós compta amb la col·laboració tant de Laliga -a través del seu programa LaLiga World Challenge- com de la SAFA, l'Associació de Futbol de Sud-àfrica. El primer equip blaugrana viatjarà a Johannesburg el dia 15 i tornarà una vegada hagi acabat el partit, que es disputarà a partir de les 18.15 hores al Fest National Bank Stadium, abans conegut com a Soccer City Stadium.

El partit es disputarà quatre dies abans que l'equip entrenat per Ernesto Valverde afronti l'última jornada de LaLiga Santander, que tindrà lloc el diumenge 20 de maig al Camp Nou contra la Reial Societat. Aquesta serà la segona vegada que el Barcelona disputa un partit a Sud-àfrica. A l'estiu de 2007 ja es va enfrontar en un partit amistós al mateix rival, el Mamelodi Sundowns, aquesta vegada a Pretòria, en el que els blaugranes van vèncer per 1-2 gràcies als gols d'Ezquerro i Marc Crosas davant 50.000 espectadors