El pilot de Cervera Marc Márquez va aconseguir donar un cop de puny sobre la taula en aquest Mundial després de guanyar amb autoritat el Gran Premi de França de MotoGP. El pilot de Roses Maverick Viñales, que continua sense trobar-se còmode sobre la seva Yamaha i les seves actuacions estan bastant per darrere del que s'espera, va quedar en setena posició. Tot i haver sumat només nou punts, Viñales es va veure afavorit per l'abandó de Johann Zarco i puja fins a la segona posició en el Mundial de pilots, amb 59 punts. Mundial que lidera, ja molt escapat, Marc Márquez, que en suma 95.

La cursa va començar amb una bona sortida de Jorge Lorenzo, que es va posar al capdavant, mentre que Marc Márquez quedava relegat, després de la primera volta, a la sisena posició. De mica a mica, però, va anar recuperant sensacions i va anar evolucionant a la classificació fins a situar-se primer i anar directe cap a la victòria.

Rere seu la lluita era aferrissada, sobretot en les primeres voltes, però amb els pneumàtics calents tothom va anar agafant les posicions que els corresponien. D'aquesta manera Danilo Petrucci va aconseguir acabar en segona posició, mentre que el tercer lloc del podi el va ocupar l'italià Valentino Rossi.

Jack Miller, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo van seguir el trio capdavanter i, ja molt allunyat de la resta de pilots (a 23 segons del guanyador), va arribar Maverick Viñales.

La propera cursa del Mundial de pilots serà el proper 3 de juny, que se celebrarà el Gran Premi d'Itàlia al circuit de Mugello.