La «magnífica salut»del futbol gironí va quedar més que pal·lesa ahir a la nit a la primera edició de la Gala del Futbol Gironí que organitza la Federació Catalana de Futbol. Més de 400 persones, entre representants dels clubs de la demarcació, dirigents de la Federació encapçalats pel delegat ter­ritorial Jordi Bonet, i membres de les institucions es van aplegar al Restaurant Mas Solà de Santa Coloma de Farners per assistir a un acte en què el gran protagonista va ser el Girona FC, que va recollir fins a cinc premis: Granell (millor jugador), Pere Pons (jugador amb més projecció), Delfí Geli (Gironí d´or), Olga Ortiz (millor gol) i Lau González (millor jugada). Domènec Torrent (millor entrenador), Xavier Aguilar (millor àrbitre), Melanie Serrano (millor jugadora) i Ariadna Rovirola (jugadora amb més projecció) van ser la resta de premiats.

El Girona FC va ser el gran triomfador de la primera edició de la gala, organitzada per la delegació de Girona de la Federació Catalana a Santa Coloma de Farners. La iniciativa va néixer amb l'objectiu de retre un homenatge a tots els futbolistes, àrbitres i entrenadors de les comarques gironines que militen a Primera Divisió, tant a la lliga espanyola com a l'estranger. El jurat va decidir premiar Granell en la categoria de «millor jugador» i Pons en la de «jugador amb més projecció». A més a més, el president blanc-i-vermell, Delfí Geli, va rebre el guardó «Gironí d´or», que reconeix la trajectòria esportiva d'un futbolista ja retirat.

A banda dels tres guardons al Girona FC, també van ser premiats a la Gala del Futbol Gironí Melanie Serrano (FC Barcelona) com a millor jugadora ?(no va poder assistir a l´acte perquè demà disputa la fase final de la Copa de la Reina) i Ariadna Rovirola (Santa Teresa de Badajoz) com a jugadora amb més projecció de Girona. Pel que fa a la categoria de millor entrenador, el guardonat va ser Domènec Torrent, membre del cos tècnic del Manchester City. També va tenir el seu reconeixement Xaviler Aguilar Rodríguez, com a millor àrbitre.

D´altra banda, durant el mes d´abril tots els jugadors federats de les comarques gironines van poder participar en un concurs per votar el millor gol, la millor aturada i la millor jugada d´un equip de la demarcació d´aquesta ­temporada. Els vídeos es va publicar al portal del federat i finalment els premiats van ser: Millor gol: Olga Ortiz (Girona FC). Millor jugada: Lau González (Girona FC). Millor aturada: Macià Masó (Vilafant).

Un reguitzell d´estrelles

A més a més dels premiats en cada categoria i dels finalistes a millor gol, jugada i aturada, també van ser ahir a Santa Coloma de Farners diversos jugadors i entrenadors de Primera Divisió, d´aquí i i de l´estranger. Així, hi va ser Gerard Gumbau (Leganés), Ivan Balliu (Metz), Marc Muniesa (Girona), Gerard Valentín (Deportivo de la Corunya), Andreu Fontàs (Celta de Vigo) i Alan Baró (Central Coast Mariners), Jordi Guerrero (Girona FC) i Bertu Fernández (Al Rayyan de Qatar).

També hi va haver una nombrosa representació per part del Girona FC, a banda dels premiats. Així, no es van perdre la Gala el director general Ignasi Mas-Bagà, l´entrenador del Peralada-Girona B, Chicho Pèlach i el president del club alt-empordanès, Miquel Llobet. A més a més, van ser una bona colla els clubs de la demarcació que hi van ser presents. José Antonio Revilla (Figueres), Pau Teixidor (Banyoles) o Xavier Carreras (Quart) van ser alguns dels dirigents que van ser a la celebració d´ahir.