Els Golden State Warriors han aconseguit aquesta matinada la primera victòria a les Finals NBA després d'un espectacular partit davant els Cleveland Cavaliers (124-114), que de la mà d'un LeBron James de rècord han perdut una gran oportunitat de recuperar el 'factor pista' i han acabat sucumbint en la pròrroga.

El primer capítol de les quartes Finals consecutives entre totes dues franquícies ha estat un gran aperitiu del que es pot convertir en eliminatòria. Tots dos equips han fet mèrits per portar-se el triomf inicial en un duel molt equilibrat, però han estat els Warriors els que han complit amb el rol de favorits.

James ha fet 51 punts a l'Oakland Arena, rècord de la seva carrera en un partit de play-off, i ha trobat l'ajuda de Kevin Love, la presència del qual era dubtosa i que ha acabat jugant fins aconseguir un 'doble-doble' (21 punts, 13 rebots), però ha estat JR Smith el gran protagonista dels Cavaliers amb una acció sorprenent.

A falta de 4,7 segons i amb el marcador empatat a 107, George Hillha disposat d'un tir lliure per posar per davant a Cleveland. El base visitant ha fallat i el rebot l'ha fet Smith qui, en pensar que el seu equip estava guanyant, en lloc d'intentar anotar ha corregut cap al centre del camp sense escoltar els crits desesperats de James, que li demana la pilota.

Ha estat un surrealista colofó per finalitzar el temps reglamentari i els Warriors, han imposat el seu joc en una pròrroga (17-7) a la qual LeBron, que havia disputat tots els minuts, ha arribat cansat després d'anotar 19 tirs de camp, agafar 8 rebots i repartir 8 assistències.

Com sol ser habitual, molt més repartida ha estat l'anotació a l'equip local entre Stephen Curry(29), Kevin Durant (26), Klay Thompson (24) i el versàtil Draymond Green (13, 11 rebots, 9 assistències i 5 recuperacions), que ha causat la baralla de la nit amb un Tristan Thompson que ha entrat a la provocació i ha acabat expulsat en l'última acció. El segon duel de les Finals es disputarà al mateix escenari durant la matinada del diumenge al dilluns.