El central francès Samuel Umtiti ha renovat el seu contracte amb el Barcelona per a les cinc properes temporades, un acord que serà rubricat aquest matí a Barcelona, amb la presència del futbolista, segons va anunciar ahir el club blaugrana mitjançant un comunicat.

La signatura es durà a terme a la llotja Josep Suñol del Camp Nou a les 10 del matí, i mitja hora després està previst que el jugador comparegui davant els mitjans de comunicació a la sala Ricard Maxenchs.

El central francès, que va arribar al Barcelona l'estiu de 2016 procedent de l'Olympique de Lió, s'ha convertit en un jugador determinant en l'eix de la defensa, on ha format una gran parella al costat de Gerard Piqué. La clàusula de rescissió del seu contracte (60 milions d'euros) i la seva joventut (24 anys) l'havien convertit en objecte de desig dels grans clubs europeus fins al punt que el Barça tenia com a prioritat renovar el seu contracte i blindar-lo abans de l'inici de la temporada que ve.

Umtiti, francès però d'origen camerunès (nascut a Yaoundé, 14 novembre de 1993), va arribar al Barcelona al juliol del 2016, després que l'entitat blaugrana pagués 25 milions d'euros. Va signar un contracte de cinc temporades, que ara s'ha ampliat. El defensa destaca per la seva capacitat física i tècnica; és un central ràpid, amb un bon joc aeri i amb bona sortida de pilota.