El secret va acabar desvelat ahir poc abans de les deu de la nit: Antoine Griezmann continuarà a l'Atlètic de Madrid i no fitxarà aquest estiu pel Barça, que ja tenia preparats els 100 milions d'euros de la seva clàusula per pagar-la el proper 1 de juliol. El davanter francès, que tot just dimarts, en una multitudinària roda de premsa en plena concentració de la selecció francesa al Mundial, havia considerat que «no era el moment» de parlar del seu futur, va pronunciar-se de la manera més sorprenent: durant l'emissió pel canal #0 d'un documental de 40 minuts de durada sobre el seu procés de reflexió i com ha viscut en el seu dia a dia la pressió d'haver d'escollir entre continuar de matalasser o fer el pas al Barça. «Em quedo», tancava el reportatge, posant punt final a les especulacions del seu futur.

Ràpidament les reaccions no es van fer esperar a les xarxes socials. Griezmann va escriure «La meva afició, el meu equip, casa meva, l'Atlètic», mentre que el club madrileny responia amb un «El nostre 7. Som-hi Atlètic!». Companys seus al Wanda i a la selecció francesa com Lucas Hernández van piular «Que l'aventura continuï, amic meu». El documental emès per Movistar+ recorria la vida de Griezmann des del mes d'abril i els seus dubtes i com aquests afectaven les seves relacions amb amics i familiars. En un moment donat reflexionava «estan fent tot el possible perquè l'equip continuï creixent. És increïble. Estan fent molts esforços. No ho aguanto més. Necesito dir a la gent que em vull quedar». Va ser el preludi de la decisió que ja temia el Barça veient com s'allargava el misteri aquestes darreres setmanes. El francès no es mourà i com havia anunciat, la seva decisió va arribar abans que França debuti demà al Mundial. Ara ja es podrà centrar en el torneig de Rússia abans de pensar en els reptes de l'Atlètic per la propera temporada, a la lliga espanyola i a la Champions. Una conversa amb el seu entrenador, Diego Simeone, també hauria sigut clau per optar per no moure's de l'Atlètic.

El Barça haurà de buscar un altre cop d'efecte en forma de fitxatge per a aquest estiu. L'opció Griezmann s'ha esvaït i, a més, ho ha fet muntant un circ mediàtic mai vist amb l'anunci de l'emissió d'un reportatge sobre el procés de reflexió del futbolista. L'expectació que va generar va ser màxima. Ara Griezmann haurà de concretar la seva renovació amb l'Atlètic, amb un substancial augment econòmic de la seva fitxa.