L'exjugador del Barcelona Eric Abidal, que avui ha estat presentat com a nou secretari tècnic del primer equip, ha asseguray que fa "anys" que es prepara per ocupar aquest càrrec.

"És un plaer per a mi tornar al FC Barcelona, la meva segona casa. Vull agrair al club que hagi apostat per mi. És un càrrec important i m'he preparat durant molts anys per tenir aquesta possibilitat", ha afirmat el francès.

Josep Segura, director general del futbol professional de l'entitat blaugrana, ha destacat que malgrat que Abidal s'estrena en el càrrec, fa temps que tenia l'objectiu de dedicar-se a la direcció esportiva.

Per això, després de la seva retirada, es va treure el curs de secretari tècnic que imparteix la UEFA i es va dedicar a visitar els millors clubs d'Europa per conèixer la seva estructura i aprendre d'ells.

Segura ha justificat l'elecció d'Abidal en què "coneix el dia a dia del vestidor, controla el mercat futbolístic internacional i té ascendència al mercat futbolístic francès, que ara per ara és el que més alimenta les competicions europees".

L'exlateral també ha destacat les seves virtuts per desenvolupar el seu nou paper: "Conec molt bé el vestidor, el que es necessita el dia a dia, la gestió dels contractes, també tinc contactes i uns valors que puc compartir amb els jugadors".

Preguntat pel frustrat fitxatge d'Antoine Griezmann, Abidal ha optat per no contestar en la seva estrena com a secretari tècnic del primer equip. "No estem aquí per parlar de la decisió d'un jugador, sinó per muntar un equip que sigui competitiu", ha indicat.

Tampoc va revelar detalls de la planificació per a la temporada que ve. "He parlat amb l'entrenador (Ernesto Valverde), però no de jugadors, perquè tot el treball intern estava fet. No sóc aquí per dir 'aquest sí' o 'aquest no'. És un treball d'equip i seguim el pla previst", ha argumentat.

Eric Abidal relleva en el càrrec Robert Fernández, que finalitzava contracte i no ha estat renovat. Tampoc el seu adjunt, Urbano Ortega, el lloc del qual passa a ocupar Ramon Planes.

"Hem cregut convenient començar una nova etapa amb una sèrie de persones que construiran una nova estructura tècnica", s'ha justificat el director general de futbol del Barça a l'hora de referir-se al canvi.

Josep Segura ha precisat, això no obstant, que els canvis en la secretaria tècnica s'han produït només al futbol professional. Per tant, Guillermo Amor i José Mari Bakero seguiran al capdavant de l'àrea formativa professional, Jordi Roura i Aureli Altimira, al capdavant del futbol formatiu amateur, i Markel Zubizarreta, al capdavant del futbol femení.

Segura també ha defensat el model de planter que no fa poc fins i tot es va atrevir a qüestionar el mateix Leo Messi en una entrevista al diari 'Sport'.

"El club segueix treballant amb aquest sentit clar de formació de jugadors però hem de ser molt conscients que el futbol ha patit una inflació increïble, no només en l'aspecte professional sinó també dels joves jugadors i això ens ha obligat a fer modificacions en els criteris salarials, fins a dues vegades, per poder competir amb els altres equips europeus", ha subratllat.

En aquest sentit, Segura ha insistit que el Barça "ajudarà sempre" els jugadors que vulguin seguir creixent en el club. "Però no estem disposats a acceptar el peatge dels representants, que demanen xifres obscenes d'1, 1,5 o 2 milions per assegurar la continuïtat de jugadors que nosaltres hem format a casa nostra, oferint-los al millor postor possible".