El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat aquest diumenge el Gran Premi de França de Fórmula 1 per recuperar així el liderat al Campionat del Món en detriment de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que ha acabat cinquè mentre que els espanyols Carlos Sainz ( Renault) i Fernando Alonso (McLaren) han conclòs respectivament en la vuitena i la setzena posició.

Hamilton ha aconseguit una victòria sense pal·liatius, per davant del neerlandès Max Verstappen (Red Bull) i del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), després d'haver sortit des de la 'pole position' i completar com a líder les 53 voltes al renovat circuit Paul Ricard, que ha albergar un Gran Premi de França 28 anys després. De tal manera, l'anglès s'ha aprofitat d'un accident en els primers instants de la cursa entre el seu company d'equip, el també finlandès Valtteri Bottas, i el mateix Vettel.

Mentrestant, el madrileny Carlos Sainz ha acabat en el sisè lloc d'una competició que s'ha desenvolupat plenament en sec malgrat les previsions meteorològiques poc favorables al complir una hora de Gran Premi. El seu compatriota Fernando Alonso, que el passat 17 de juny hi havia guanyat les mítiques 24 Hores de Le Mans amb l'equip Toyota Gazoo Racing, ha rebaixat la seva eufòria en el seu retorn a la rutina de la F1.