El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, ha assegurat aquest dimarts que la candidatura Barcelona-Pirineus per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern "té molt sentit i és una bona idea", si bé ha demanat "treballar des d'ara mateix" a les administracions implicades.

Segons ha informat la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya en un comunicat, la Mesa de Treball Permanent per a una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona s'ha reunit aquest dilluns a Barcelona amb membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) per "intercanviar punts de vista" sobre la possibilitat d'organitzar la cita olímpica.

Representant el COI, han assistit a la reunió el vicepresident de l'organisme, Joan Antoni Samaranch, i el director adjunt, Pere Miró, que han explicat als assistents les noves normes en la selecció i organització de les seus dels Jocs i han ofert l'inici d'un "diàleg informal" als membres que conformen la taula de treball de la candidatura catalana.

Segons el comunicat, l'objectiu de la reunió, celebrada a Barcelona, ha estat el d'intercanviar punts de vista sobre l'aspiració dels Pirineus i Barcelona d'organitzar uns Jocs Olímpics d'Hivern.

"La candidatura Pirineus-Barcelona té molt sentit i és una bona idea. És necessari, no obstant això, treballar des d'ara mateix i també unitat entre tots els actors que intervenen: la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Estat, el teixit esportiu i la societat civil", ha apuntat Samaranch.

En la mateixa línia s'ha manifestat Pere Miró, que ha qualificat de "possible" que els Pirineus i Barcelona puguin acollir la cita olímpica hivernal sempre que sigui un projecte "de país, ciutat, que tingui sentit i pugui servir per millorar la societat".

"La candidatura té sentit perquè vincula la muntanya i la ciutat, perquè posa Barcelona al servei del país i perquè els Pirineus gaudeixen avui dia d'una alta projecció a l'exterior", ha afegit Miró.

A la reunió hi han acudit, entre d'altres, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; la Comissionada d'esports de l'Ajuntament de Barcelona; la diputada d'esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; i el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Oscar Cruz.