Fernando Hierro i la Reial Federació Espanyola de Futbol van comunicar ahir que, tot i tenir el primer contracte en vigor com a director esportiu, els seus camins se separen, circumstància en la qual la Federació li agraeix «el seu compromís i sentit de la responsabilitat».

L'últim seleccionador espanyol de futbol, càrrec que ha ocupat al Mundial de Rússia 2018 després de la sortida de Julen Lopetegui, «declina tornar al seu anterior càrrec com a director esportiu de la RFEF per buscar nous horitzons i emprendre nous reptes professionals», s'explica en una nota de la RFEF. «Després de molts quilòmetres caminant junts, la RFEF i Fernando Hierro posen fi a la seva relació un cop finalitzada la participació d'Espanya al Mundial de Rússia», s'afegeix.

Tancant dues etapes com a director esportiu de la Federació, la primera entre 2007 i 2011 -quan Espanya va guanyar l'Eurocopa de 2008 amb Luis Aragonés com a seleccionador i el Mundial del 2010 amb Vicente del Bosque- i la segona des de novembre de 2017 fins ara, la RFEF «vol agrair a Fernando Hierro el seu compromís i sentit de la responsabilitat en posar-se al capdavant del combinat nacional en unes situacions extraordinàries, així com en l'acompliment de totes les seves funcions en la que sempre serà casa seva».

El fracàs al Mundial

La selecció va empatar el seu primer partit de la fase contra Portugal (3-3), es va imposar a Iran (1-0) i va tornar a empatar contra Marroc (2-2). Uns resultats que li havien de permetre avançar com a primera de grup. Ja a vuitens de final davant Rússia, l'empat 1-1 del temps reglamentari i de la pròrroga van portar el duel a la tanda de penals, on la campiona de 2010 va acomiadar-se del somni.

Ara la RFEF s'haurà de centrar a buscar un nou seleccionador, que podria anunciar-se durant els pròxims dies. Els noms que sonen són Quique Sánchez Flores, Míchel o Luis Enrique.