Xisca Tous i David Castro són els nous campions d'Espanya d'aquatló. La triatleta balear i l'esportista manxec ahir van aconseguir el títol a Banyoles tot i que, en modalitat femenina, la veneçolana Joselyn Brea va ser la més ràpida a creuar la línia de meta. En l'elit masculina, Castro revalidava el títol que ja va aconseguir l'any passat a Banyoles després que dissabte no pogués pujar al podi del Campionat d'Espanya de triatló esprint.

Banyoles tanca un cap de setmana de triatló en què ha congregat més de 2.600 triatletes que han participat en el Campionat d'Espanya de Triatló Sprint (1.400) i d'Aquatló (950) i en el classificatori europeu pels Jocs Olímpics de la Joventut Buenos Aires 2018 (250 triatletes de més de 30 països). S'hi han representat gairebé totes les federacions d'Europa.