La final del Mundial de futbol ha aixecat passions aquesta tarda entre els turistes francesos que omplen aquests dies la Costa Brava. En localitats de l'Alt Empordà com Roses o Llançà, el partit s'ha seguit amb molt d'interès per centenars d'aficionats de França, que no han deixat escapar cap ocasió per entonar càntics en favor de la seva selecció.

Nombrosos aficionats francesos s'han reunit aquesta tarda als bars i restaurants de Roses amb una cita en comú: la final del Mundial de Rússia 2018 entre França i Croàcia. No se la podien perdre de cap de les maneres, ni tan sols per estar de vacances. Banderes als balcons, cotxes, terrasses... Perruques, barrets, samarretes i cares pintades. La tricolor ha onejat per tots els racons de la població empordanesa.

Sota els crits Allez les bleus, els turistes han predicat la victòria dels de Didier Deschamps i s'han encarregat de demostrar a tothom com d'orgullosos estan de la seva pàtria. "Tant si perdem com si guanyem, ho celebrarem. Visca França", afirmaven un grup de joves de Clarmont d'Alvèrnia abans de conèixer el resultat final del xoc.

Aquests aficionats s'han encarregat que als establiments del passeig marítim no hi hagués cap taula buida. "Hi ha un ambient molt festiu. Els francesos ja consideren que han guanyat el Mundial, això és més que la festa nacional per a ells", ha assegurat el propietari de la Cafeteria l'Esclam, Pere Sanes.

En sentir el xiulet final, multitud d'aficionats han esclatat d'alegria i càntics i han sortit als carrers per celebrar la victòria del seu equip i la segona consecució mundialista per França. Els aficionats han tallat el carrer de davant de mar, l'avinguda Rhode, davant la plaça Sant Pere.

França ha guanyat la final contra Croàcia per 4-2 gràcies a un autogol de Mandzukic, un penal transformat per Griezmann després de l'aparició del VAR i gols de Paul Pogba i Mbappe. Perisic i Mandzukic han marcat pels croats.