Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va aconseguir una incontestable victòria, la cinquena de la temporada, al Gran Premi d'Alemanya de MotoGP que es va disputar ahir al circuit de Sachsenring, circuit en el qual va encadenar la seva novena victòria consecutiva i la sisena en la categoria reina. Només l'italià Giacomo Agostini va encadenar una seqüència així de victòries, en la categoria de 500 cc, entre els anys 1965 i 1973 a Finlàndia, que en el cas del català li permet augmentar el seu avantatge en la classificació provisional del mundial fins als 46 punts sobre l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) va sorprendre Márquez a la sortida i es va col·locar líder de la cursa en la frenada de final de recta, com també l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) i tot i que també ho va intentar el seu compatriota Valentino Rossi , Lorenzo li va tancar bé la porta.

Qui novament sense fer soroll va pujar al podi, va ser el pilot gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) que també va protagonitzar una bona sortida per situar-se cinquè, mentre que Alex Rins (Suzuki GSX RR) i Pol Espargaró (KTM RC 16) van anar per terra sense possibilitat de continuar en un contratemps a les primeres de canvi, en el que també es van veure involucrats l'australià Jack Miller (Ducati ) i l'italià Andrea Iannone (Suzuki), encara que ells sí que van poder continuar en cursa.

A mitja cursa, Márquez va passar Lorenzo i a l'últim terç va sentenciar la cursa. Viñales va aconseguir acabar tercer després de superar Petrucci en l'última volta.

A Moto2, el pilot sud-africà Brad Binder va fer història, després de guanyar la primera cursa de la seva carrera a Moto2, i la primera d'un pilot sud-africà en la categoria en els últims 38 anys. Darrere seu, van creuar la línia de meta el mallorquí Joan Mir, segon, i l'italià Luca Marini, que va ser tercer. El gironí Isaac Viñales va haver d'abandonar. Finalment a Moto3, la victòria va ser per a Jorge Martín, seguit de Marco Bezzecchi i John McPhee. El gironí Albert Arenas malauradament no va poder acabar la cursa.