El ciclista basc Omar Fraile, de l'equip Astana, s'ha endut aquest dissabte la catorzena etapa del Tour de França, amb sortida a Saint-Paul-Trois-Chateaux i arribada a Mende després de 188 quilòmetres de recorregut, signant el primer triomf espanyol en la present edició de la ronda gala.

Fraile, que ha parat el rellotge en 4 hores, 41 minuts i 57 segons, ha culminat amb èxit la seva aventura en un final d'etapa no apte per a cardíacs. El corredor basc ha estat un dels 32 corredors escapats al començament del dia i després de diversos atac ha decidit emprendre la seva ofensiva final a tres quilòmetres de la meta.

El de Santurce ha superat el belga Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) -escapat en solitari a falta de 30 kms- i fins i tot va haguantat l'atac de Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), que ha intentat a la desesperada lluitar per la victòria.

Fraile, que ja ostenta una victòria d'etapa al Giro, ha superat els favorits en més de 18 minuts, encara que això no canvia gens ni mica les tres primeres posicions de la classificació general, encapçalada per Geraint Thomas, Chris Froome i Tom Doumolin.