El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) ha conquistat aquest dissabte la 'pole position', cinquena de la temporada, del Gran Premi d'Alemanya, equador del Mundial de Fórmula 1, i partirà en primera línia seguit pels finlandesos Valteri Bottas (Mercedes) i el seu company d'equip Kimi Räikkönen, mentre que l'espanyol Carlos Sainz (Renault) sortirà des de la vuitena posició i Fernando Alonso (McLaren), que no ha pogut arribar a la Q3, ho farà onzè.

Després d'una accidentada sessió de classificació al circuit de Hockenheim, Vettel ha tornat a signar la posició de privilegi, cinquena de la temporada i la número 55 de la seva carrera. Bottas començarà segon amb l'obligació de salvar els mobles a Mercedes després de la fallada hidràulic de Lewis Hamilton a la Q1 que el farà sortir des de la catorzena plaça. Per la seva banda, Räikkönen sortirà tercer en un circuit on mai ha aconseguit el triomf.

Mentrestant, Carlos Sainz ha aconseguit colar-se de nou en l'últim tall per segellar un vuitè lloc de sortida. Tot i que el madrileny no ha pogut ser més ràpid que el seu company d'equip, l'alemany Nico Hülkenberg, encapçalarà la quarta línia des del setè lloc.

Fernando Alonso no ha pogut acompanyar el seu compatriota a la Q3 i haurà d'intentar remuntar des de l'onzena plaça fins els punts, cosa que ja va aconseguir en l'anterior Gran Premi de la Gran Bretanya. Finalment les condicions de sec han deixat l'asturià sense la possibilitat de lluir-se sobre mullat, unes condicions que l'espanyol esperava que passessin després dels fallits entrenaments lliures de divendres.