L'Espanyol es va imposar als Richmond Kickers (2-4), de la segona categoria nord-americana (USL), després de remuntar al tram final del partit gràcies als gols de Puado per partida doble i Sergi Darder.

La trobada a la capital de l'estat de Virgínia va començar de manera inesperada. En una de les primeres accions, els de Richmond es van posar per davant en el marcador amb un cop de cap del central Conor Shanosky, que es va avançar a Roberto per rematar la pilota al fons de la xarxa al minut 11.

D'aquesta manera, els de Rubi es van veure per sota en el marcador en els primers minuts del partit, igual que va passar en el primer partit de pretemporada contra l'Olot fa sis dies.

L'equip blanc i blau, però, va mostrar el seu afany pel bon tracte de pilota i es va acostar amb perill en diverses ocasions.

No va ser fins al minut 38 que, després d'una passada magistral de Sergi Darder, Borja Iglesias va aconseguir el seu primer gol com a jugador "perico" després d'anotar una bonica vaselina davant la sortida del porter local, Trevor Spangenberg.

Quan semblava que l'Espanyol anava a tornar al guió anhelat, els nord-americans es van avançar de nou en el marcador després d'un error clar de Roberto, que va intentar jugar la pilota per terra i va lliurar la passada al rival Braeden Troyer, que va marcar a plaer abans de la mitja part.

L'Espanyol va realitzar un monòleg a la segona meitat, en què va comptar amb nombroses ocasions de gol. Els gols, però, van arribar en els últims minuts.

Puado, per partida doble en els minuts 82 i 90, i Sergi Darder, al 87, van ser els encarregats de tancar amb bon gust de boca un accidentat partit, el primer dels dos que jugaran els blanc i blaus al país nord-americà.

L'Espanyol tancarà la gira davant el FC Cincinnati, també de la United Soccer League (USL).

Fitxa tècnica:

2. Richmond Kickers: Spangenberg; Roberts, Lee, Shanosky, Thomsen; Troyer, Boehme, Raúl González, Imura, Fernando; i Shriver. També van jugar: Worra, Bolduc, Williams, Evan Lee, Yearwood, Eaton, Umar, Hlavaty, Osei-Wusu, Owusu, Gentile i Russell.

4. RCD Espanyol: Roberto; Javi López, Sergio Sánchez, Mario Bell, Dídac Vilà; Víctor Sánchez, Darder, Àlex López, Hernán Pérez; Leonardo Carrilho Baptistão i Borja Iglesias. També van jugar: Edu fies, Pablo Piatti, Pipa, Melendo, Óscar Duarte, Álvaro Vázquez, Granero i Puado.

Gols: 1-0, min.11: Shanosky. 1-1, min.38: Borja Iglesias. 2-1, min.43: Troyer. 2-2, min.80: Puado. 2-3, min.86: Darder. 2-4, min.90: Puado.

Àrbitre: JC Griggs. Va amonestar Darder (min.40), Víctor Sánchez (min 53).

Incidències: Partit amistós de pretemporada disputat al City Stadium de Richmond (Virginia, EUA) davant 7.356 espectadors.