L'evident auge que està protagonitzant la classe J70 de vela es tradueix en l'organització de la primera edició d'un Campionat de Catalunya. Es disputarà en les properes setmanes i s'ha escollit que l'escenari perfecte per dur-lo a terme són les instal·lacions del Club Nàutic l'Escala. Comptarà amb la participació d'entre deu i quinze embarcacions i les dates ja estan fixades: del 21 al 23 del proper mes de setembre. La cita comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de la localitat empordanea i també de l'empresa Ahumados Reyes Varón.

Ha estat aquesta setmana quan s'ha fet públic l'anunci d'aquesta competició, que formarà part del programa d'esdeveniments esportius centrats en l'aniversari dels 50 anys d'existència del club.

Les inscripcions ja estan obertes i així romandran fins al proper 19 de setembre. No serà fins el dia 21, el primer del campionat, que es donarà la benvinguda a totes les tripulacions participants. La jornada inaugural es convertirà en una primera presa de contacte amb el camp de regates a través d'algunes proves d'entrenament que donaran el seu tret de sortida a partir de les tres de la tarda. Les proves puntuables, que en seran un total de vuit, no començaran a celebrar-se fins l'endemà, dissabte. La competició quedarà inaugurada a partir de dos quarts d'una del migdia.

El mateix dissabte, dia 22, i després de navegar, el club no només oferirà un àpat a tots els regatistes participants, sinó que també entregarà un reconeixement als tres primers classificats provisionals. No serà fins el diumenge, dia 23, que la competició arribarà al seu punt i final. Serà llavors, a partir de les 5 de la tarda, quan es durà a terme el lliurament de trofeus.