El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) sortirà des de la 'pole' aquest diumenge al Gran Premi d'Itàlia, el catorzè del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit de Monza, on ha batut el rècord històric de volta ràpida del colombià Juan Pablo Montoya, vigent des de 2004.

Kimi ha cobert els 5.793 metres de la mítica pista llombarda en un minut, 19 segons i 119 mil·lèsimes, 161 menys que el seu company, l'alemany Sebastian Vettel, en una qualificació que l'espanyol Carlos Sainz (Renault), que aquest dissabte compleix 24 anys, ha acabat vuitè i Fernando Alonso tretzè.

L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), líder del Mundial, amb 17 punts més que Vettel, s'ha quedat a 175 mil·lèsimes del temps de Kimi i sortirà tercer aquest diumenge a Monza, on els tres primers han millorat la marca històrica que Montoya va aconseguir el 2004, quan va girar al temple de la velocitat en un minut, 19 segons i 525 mil·lèsimes.

Hamilton sortirà des de la segona fila al costat de l'holandès Max Verstappen (Red Bull), mentre que el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) -que ha estat cinquè- i el francès Romain Grosjean ho faran des de la tercera.