Barcelona va acollir la presentació de les diferents Lligues Catalanes de Bàsquet des d'ACB fins a Lliga EBA amb la participació de 42 equips, quatre d'ells gironins: Spar Citylift Girona (Lliga Femenina), Bàsquet Girona (LEB Plata) i Salt i Quart de Lliga EBA.

Com a vigent campió de la competició, l'Uni jugarà la final de la competició davant el guanyador del duel entre el Cadí i el Sant Adrià. La final es jugarà a Fontajau el cap de setmana del 6/7 d'octubre (horari pendent de televisió). Mentre que pirinenques i barcelonines s'hauran enfrontat el dimecres 3 a Santa Coloma de Queralt Tarragona.

Mentre que el bàsquet Girona de Marc Gasol, present ahir en el sorteig igual que Cayetano Pérez de l'Spar Citylift Girona, s'enfrontarà al Vic el 12 de setembre a Santa Coloma de Farners. El guanyador d'aquest partit jugarà la final de la Lliga Catalana de LEB Plata contra l'Hospitalet el 15 de setembre també al pavelló de Santa Coloma. El vencedor d'aquesta final obtindrà un bitllet per a les semifinals de la Lliga Catalana de LEB Or en la que s'enfrontarà al Prat (anada i tornada els dies 20 i 22 de setembre).

Finalment, a la Lliga Catalana EBA, de la qual el Quart és l'actual campió, els equips s'han dividit en vuit grups de tres equips amb els dos equips gironins, Quart i Salt, en el mateix juntament amb l'Arenys. Els partits es jugaran el 9, l'11 i el 16 de setembre-.

La fase final arrencarà el 12 d'octubre amb la disputa d'una eliminatòria prèvia d'anada i tornada (1 de novembre) que enfrontarà els primers classificats dels vuits grups. Els guanyadors accediran a una Final a Quatre prevista per al 2 i 3 de febrer de 2019.