La Cursa de la Dona de Girona va batre tots els rècords l´any passat reunint 6.500 participants, però això no espanta els seus organitzadors, que per a la cinquena edició, la del proper 7 d´octubre, esperen pulveritzar els registres portant-ne 7.000 pels carrers més cèntrics de la ciutat. La prova, que es va presentar ahir a l´Ajuntament, sortirà del passeig de la Sardana de la Devesa i recorrerà un circuit d´uns 5,5 quilòmetres. És el mateix dels dos darrers anys, amb la diferència que, en lloc de desviar-se pel vial perimetral del parc, la cursa seguirà cap a l´avinguda de Josep Tarradellas i la rambla de Xavier Cugat. La resta del recorregut es mantindrà.

Segons van explicar els organitzadors, Antonio Parra i Xavier Avellana, al costat del regidor d'Esports de l'Ajuntament, Josep Pujols, ja hi ha inscrites unes 3.000 dones. Fins el dia 23 de setembre el preu és de 9 euros i, a partir de l'endemà, s'incrementarà a 11. El termini es tancarà el dia 3 d'octubre. «Si arribem a les 7.000 dones inscrites abans, tancarem abans, perquè aquest és el límit que ens hem proposat», va recalcar Antonio Parra. Per la seva banda, Josep Pujols va detallar que «aquesta és una prova molt ben valorada que promou l'esport femení i que s'ha convertit en un fenòmen no només a Girona ciutat, sinó també a tota la província». De fet, s´han organitzat entrenaments des de primers d´agost, un parell dels quals s´han fet a Platja d´Aro i a Banyoles. La cursa és solidària, perquè es destina 1 euro de cada inscripció a les entitats IDIBGI, Els Joncs i Guapes i Valentes.

Diari de Girona és el diari oficial de la Cursa de la Dona, que té com a patrocinador principal Banco Mediolanum, una entitat que creix a Girona amb el seu model de banca d'assessorament financer amb més de 20 Family Bankers al territori.