L'Espanyol va firmar la segona victòria de la temporada contra el Llevant a l'RCDE Stadium amb un gol de Sergio García després del descans, un premi al seu major domini i insistència davant un rival que va anar de més a menys i que va disposar de poques oportunitats de gol. El triomf permet als blanc-i-blaus apropar-se a la zona noble de la classificació però, sobretot, reforçar el seu crèdit i la seva aposta ofensiva.

Tant el Llevant com l'Espanyol van buscar el primer gol sense especulacions. Els dos conjunts combinaven i temptejaven la defensa rival en els compassos inicials. Les centrades de Morales i les carreres de Boateng empataven contra les incursions de Darder i les amenaces dels davanters blanc-i-blaus.

Si bé els visitants havien començat amb un punt més d'intensitat, les forces es van igualar. I, a mesura que progressava el rellotge, l'equilibri era menor. L'amfitrió s'havia apoderat del pols. Encara que sense punteria, provava amb trets llunyans i pilotes des de les bandes. Els de Paco López tenien problemes per sortir del seu camp.

A la mitja hora, just abans de la pausa d'hidratació, Borja Iglesias va tenir la millor oportunitat del partit. Oier, de tota manera, va desmuntar la doble ocasió del gallec. El primer xut va anar directe al porter i el segon va sortir desviat. L'Espanyol buscava el premi amb insistència.

En la represa, el quadre valencià va amenaçar d'hora els locals amb un remat de Morales, després de retallar al seu defensor. Diego López va resoldre sense problemes. Minuts després, el porter va haver d'aparèixer de nou per allunyar un llançament de falta directa, amb precisió i perill, de Bardhi des de 20 metres.

En el millor moment del Llevant va ressorgir l'Espanyol. Sergio García va firmar l'1-0 en el minut 52 en col·locar a la perfecció una passada de Borja Iglesias. Tot havia començat amb un robatori de Granero al mig del camp: una contra letal, ben construïda, que marcaria la resta del pols.

Perquè des d'aleshores els blanc-i-blaus van elevar les seves revolucions. Set minuts després, el mateix Sergio García va estar prop d'anotar el segon en connectar un rebuig per un xut de Baptistao. El Llevant, llançat per l'empat, estava obligat a deixar espais i a córrer més riscos.

Paco López va refrescar l'onze amb l'entrada de Postigo i Borja Mayoral, però amb prou feines creava perill. Morales era el futbolista més incisiu en el bloc visitant, sense encert. Rubi es va mantenir fidel a la seva aposta ofensiva, que de moment sembla irrenunciable, i va seguir pressionant el contrari fins als minuts finals. Amb el xiulet de l'àrbitre, l'Espanyol celebrava una victòria il·lusionant.