Estrena amb gols i victòria per al Barça a la Lliga de Campions, després de superar per 4-0 un bon PSV Eindhoven, que, tot i signar un molt bon partit, va perdre pistonada al tram final, just quan el conjunt blaugrana va sentenciar. Nit estel·lar d´un Leo Messi que va signar un hat-trick; un més per a la seva col·lecció. Dembélé es va unir a la festa, confirmant el seu gran inici de temporada. Els holandesos van plantar cara i fins i tot van gaudir d´ocasions per marcar, però van ser incapaços de superar una encertada defensa dels de Valverde.

Sí que va veure porta el PSV, amb el partit decidit i amb el 4-0 final, però el gol de Lozano va ser anul·lat per fora de joc. En canvi, les dianes de Messi i Dembélé permeten al Barça tancar la primera jornada de l´anomenat grup de la mort al capdavant de la classificació. L´argentí va trencar la resistència visitant amb un gran gol de falta superada la mitja hora. Amb Lozano agenollat al darrere de la tanca tot intentant evitar un possible xut ras, el 10 va fer inútil l´estirada de Zoet. Tampoc hi va poder fer gaire el porter en el segon gol de l´argentí, que va engaltar de primeres una bona passada de Rakitic. El hat-trick, ja als darrers minuts, el va clavar amb la dreta.

Bona estrena a la Lliga de Campions per als de Valverde, que tot i això van patir en determinats moments. Dominant la pilota, sent incisius i sense voler aguantar un perillós 1-0 al marcador, va ser Dembélé qui va posar el punt i final a l´atreviment del PSV. Una maniobra excel·lent a tres quarts de camp del francès va deixar enrere a dos rivals; la cursa, la va acabar amb una fuetada des de fora de l´àrea que va significar el 2-0. Era la fi de l´equip de Van Bommel, que a partir de llavors va claudicar.

Els holandesos, vigents campions del seu país i líders invictes en la present temporada, es van mostrar molt perillosos en els contracops i les transicions ràpides. Ter Stegen i una defensa que aquest cop no va fer aigües, van evitar que el Barça comencés per sota en el marcador com havia passat contra l´Osca i la Reial Societat en les últimes jornades de lliga.

Els blaugrana, tot i el marcador final, van patir a l'inici del partit, amb un primer quart d'hora en què Gastón Pereiro o Bergwijn els van posar la por al cos, amb xuts que van marxar fora de la porteria defensada per Marc-André Ter Stegen. Al Barça li va costar frenar la velocitat dels extrems rivals, però el pas del temps i el control de la pilota van esmenar una posada en escena una mica ensopida.

Philippe Coutinho per fi va poder debutar amb el Barça a la Lliga de Campions, ja que el curs passat havia arribat al mercat d´hivern havent jugat aquesta competició amb el Liverpool. També van fer-ho Arthur, Vidal i Lenglet, que van entrar a la segona meitat. Aquest últim va fer-ho per reforçar la defensa, que va quedar un xic reduïda arran de la expulsió de Samuel Umtiti. El francès va fer una falta absurda i va veure la segona groga al 78.