El Bàsquet Girona debutarà aquest divendres a la LEB Plata, a la pista de l'Alacant (20.45). L'encarregat de confeccionar la plantilla ha estat Àlex Formento, que enguany compleix la seva segona temporada com a director esportiu del primer equip. En la pretemporada, l'equip ha estat subcampió de la Lliga catalana LEB Plata. Formento ha passat balanç a tot plegat en una entrevista a la web del club. Segons ell la valoració de la pretemporada "és positiva. Hem jugat contra equips de diferents nivells i categories, i això ens ha servit per poder veure els jugadors en diferents posicions i diferents rols. Com va ser habitual la temporada passada, hem focalitzat els partits des del treball, oblidant-nos del resultat. De fet, hem dosificat els jugadors i tots han acabat jugant més o menys el mateix".

El tècnic considera que la línia de continuïtat que s'ha donat a la plantilla "és bàsica perquè ens serveix per traslladar als que han arribat nous no només com juguem a la pista, sinó també els valors i el tarannà del club, dins i fora del camp. Hem intentat buscar un equilibri en què el pes més gran sigui dels joves i el 20 o 30 per cent de la plantilla correspongui als jugadors amb més experiència. Estem contents del grup que tenim i ara estem a l'espera de tancar la plantilla. Ens falta almenys un altre jugador". Aquesta peça que falta "arribarà quan la trobem" perquè el Bàsquet Girona no es vol precipitar: "més val esperar una mica més i encertar-la que no pas portar algú ara que no acabi d'encaixar amb les necessitats de l'equip".

Sobre el potencial de l'Alacant, el primer rival, Formento indica que "la nostra idea sempre és anar a tots els camps a competir i intentar guanyar el partit. Sabem que l'Alacant és un rival molt complicat, amb l'objectiu clar de l'ascens. La temporada passada, s'hi va quedar a tocar, en el cinquè partit de la final. Per tant, serà una posada en escena de màxima exigència i que ens servirà per posar-nos a prova, tot i que encara estem en construcció".

Preguntat pels objectius del curs, el director esportiu del Bàsquet Girona diu que "som més de fixar-nos en el dia a dia que no pas de mirar a llarg termini, però treballarem per estar entre els millors. El nostre objectiu principal és aconseguir fer un bàsquet alegre i modern, i alhora tenim l'ambició que aquests aspectes ens portin a acabar entre els sis primers en aquesta primera fase i estar en el grup de dalt. I, si és possible, arrossegant uns resultats que ens permetin aspirar a tot en la següent fase".