Va tornar el Barcelona a Europa, van tornar els d'Ernesto Valverde a Wembley i l'equip va recuperar el somriure i l'efectivitat i va solucionar el seu compromís davant el Tottenham (2-4) amb gols de Philippe Coutinho, Ivan Rakitic i un doblet d'un magistral Leo Messi.

Només trepitjar la gespa de Wembley, escenari que els va veure coronar-se reis d'Europa el 1992 (en el camp ja derruït) i el 2011, els culers van fer callar les 90.000 ànimes i es van avançar abans que es complís el segon minut de joc. Leo Messi va desarborar la línia defensiva del Tottenham amb una passada en llarg per a Jordi Alba que, davant d'una mala sortida d'Hugo Lloris, va cedir la pilota enrere perquè Coutinho aparegués a la frontal. El brasiler va controlar i, amb el porter gal fora dels pals, va definir amb tranquil·litat.

El gol va deixar tocats els de Pochettino, que tot just van reaccionar al cop i que es van dur un altre contratemps 25 minuts després. Luis Suárez, inèdit fora de casa des de fa tres anys en aquesta competició, va rematar amb el pit dins l'àrea, la va deixar a Coutinho, que, sense marge de reacció, la va salvar com va poder enviant la pilota cap a la frontal. Aquí va aparèixer Rakitic per, amb una gardela en suspensió, allotjar la pilota al costat del pal dret de Lloris, signant el gol número 600 del Barcelona a la Copa d'Europa.

L'aturada de 15 minuts va precedir el xou de Messi. A l'escenari perfecte, el de Rosario es va créixer i va enllaçar dues jugades calcades marca de la casa que es van estavellar al pal. L'argentí va deixar enrere a la inoperant defensa anglesa i va rematar al mateix pal només sortir del túnel de vestidors, cosa que va repetir tres minuts després. Dues accions que van ser respostes per Kane. L'anglès va aprofitar la primera que va tenir i va retallar distàncies. El jugador local va treure el gran davanter que porta dins. Va amenaçar dins de l'àrea Semedo i va definir al pal llarg, lluny de l'abast de Ter Stegen.

El rugit de la grada no va trigar a apagar-lo Messi, dolgut encara pels dos pals anteriors. Va tornar a connectar amb Alba a banda esquerra i el lateral català la hi va retornar al punt de penal perquè el de Rosario, aquest cop sí, l'acomodés al pal dret de Lloris. Messi va llançar un petó a la càmera i ho va celebrar davant dels seus en una cantonada de Wembley. Però encara no estava sentenciat. Una altra vegada els londinencs van fer bona una ocasió aïllada i Erik Lamela, des de la frontal, va treure una fuetada que va colpejar en Clément Lenglet i es va colar a la porteria del Barcelona. Lucas Moura va tenir l'empat des de la frontal, però el xut li va sortir fluixet. Li sobraven al Barcelona cinc minuts de partit. Però l'ímpetu anglès va ser castigat quan un error infantil en defensa va permetre que Alba, després de deixar-la passar de manera superba Suárez, la hi col·loqués a Messi dins l'àrea, que només va haver de superar Lloris per aconseguir el seu cinquè gol a la Champions i el segon d'anit.