Això comença bé. El final del partit va ser un cara o creu, podria haver guanyat qualsevol dels dos equips, però estrenar-se a LEB Plata amb una victòria a la pista d´un candidat a l´ascens és pura benzina per al projecte que idea Marc Gasol des de Memphis i posa en pràctica Quim Costa des de la banqueta. Si l´Alacant, amb jugadors que són autèntics gats vells de les categories LEB, hagués estat una mica més encertat en el darrer minut, la victòria hauria caigut del seu costat (57-61). I això no ho hauria canviat una realitat: el Bàsquet Girona es va estrenar amb solvència a LEB Plata. Però ho hauria amagat. Perquè, encara que a Quim Costa li agradi parlar sempre «d´anar creixent com a jugadors i com a equip», a ningú se li escapa que és millor créixer amb victòries. I més si aquestes són com les d´ahir a Alacant en què, enmig del munt de nervis i errades dels últims minuts, el Bàsquet es va saber sobreposar a un cop tan dur com que l´Alacant es posés tres punts per sobre en el marcador a quatre minuts per acabar.

El Girona havia anat sempre per davant en el marcador i, quan s´acaba el partit, semblava que l´encert de Devin Schimdt faria que la balança es decantés del costat local. L´exjugador de l´Hospitalet, amb qui va ser un dels màxims anotadors de Plata el curs passat, veia gran la cistella en un partit on a tothom li estava costant anotant. I amb els gironins pendents d´Schimidt, l´Alacant es va posar per davant amb un parell de bàsquets prop de cistella dels atlètics Conde i Obiekwe (55-52).

El partit estava condemnat a decidir-se en el cara o creu final. Els gironins van entrar en el darrer minut guanyant de 2 punts, 57-59 després d´un tir de quatre metres de Cosialls (l´any passat a Copa Catalunya i ahir el millor en l´estrena dels gironins a Plata), que l´Alacant va ser incapaç de capgirar. A trenta segons per al final, Devin Schmidt va agafar la responsabilitat forçant una penetració per acabar assistint al seu pivot, que sota cistella, i entre un munt de mans no va saber anotar. Contracop dels gironins i, a sis segons del final, un altre cop Robert Cosialls anotava per sentenciar el partit (57-61).

La victòria acabava premiant el partit del Bàsquet Girona que, sense fer un gran bàsquet ni tenir grans percentatges d´encert, va anar sempre per davant en el marcador. Els de Quim Costa van començar corrent i anotant, 11-20 abans d´acabar el primer quart, però l´aparició a la pista del veterà base gironí de l´Alacant Quique Garrido, a qui el club de Fontajau va intentar fitxar sense sort aquest estiu, va igualar el partit. Tot i això, els gironins sempre van anar per davant en el marcador, 31-36 al descans després d´un triple de Sergi Costa, i també van saber superar uns minuts de col·lapse en atac a l´inici del tercer quart. El millor, però, va acabar sent no enfonsar-se quan l´Alacant es va posar per davant en el darrer quart i poder acabar guanyant el partit.